Yaz tatili sona ererken 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı bugün itibarıyla başladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile bilimsel eğitimden uzak bir müfredata yer verecek yeni eğitim döneminin açılış dersi de tepkilere yol açtı.

“Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Sevgisi” başlığıyla verilen açılış dersinde Atatürk'e yer verilmemesi ve bilimsel, çağdaş eğitimden uzaklaşılması siyasilerden de tepki aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel de X'ten yaptığı paylaşımda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, "Sen hep başka işler peşindesin. İktidara geldiğimizde senin müfredatını da, ucube projelerini de buruşturup çöp sepetine atacağız" sözleriyle yüklendi.

Deniz Yücel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 9 Eylül. 26 Ağustos 1922'de Afyon-Kocatepe'de başlayan Büyük Taarruz'la aziz vatanın zaptedilen tüm kaleleri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurtarıldı ve 9 Eylül 1922'de İzmir'deki tüm düşman kuvvetleri süpürüldü.

"Tarikat Sevdalısı Yusuf Tekin, Bunun Anlatılmasını Buyurmuş"

Böylesine şanlı bir tarihin yazıldığı bugün, başında tarikat sevdalısı Yusuf Tekin'in bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Sevgisi' dersiyle 2024-2025 eğitim öğretim yılını açıyor. Arkadaş Gazze ne alaka?

Dakika dakika derste ne işleneceğini genelgeyle öğretmenlere gönderen tarikat sevdalısı Yusuf Tekin, Filistinliler ve Türklerin Çanakkalede birlikte savaştığını ve bunun çocuklarımıza anlatılmasını buyurmuş.

"Genç Beyinleri Yalan Tarihle Dolduracak"

Aklı sıra çocuklarımızın, genç beyinlerini alternatif bile değil, yalan bir tarih bilgisiyle dolduracak.

Bana bak Yusuf Tekin! Anayasamıza göre eğitim ve öğretimin Atatürk İlkeleri doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yapılması gerekiyor. Sen hep başka işler peşindesin. İktidara geldiğimizde senin müfredatını da, ucube projelerini de buruşturup çöp sepetine atacağız."