Komedi türünde bir film olan Ölümüne Aşk sinemaların ardından ilk kez televizyonda yayınlanmaya hazırlanıyor. 

Hikayesi ve oyuncuları ile dikkat çeken Ölümüne Aşk izlemek isteyenler ise film hakkında birkaç noktayı merak ediyor.

Buna göre, Ölümüne Aşk oyuncuları kimlerdir ve diğer sorulan sorulara değindik, İşte, detaylar…

Ölümüne Aşk Oyuncuları

Ölümüne Aşk filmi 2023 yılında Eser Yapım isimli yapım şirketi aracılığıyla seyirci karşısına çıkmıştır. Sinemada izleyenler tarafından sevilen Ölümüne Aşk oyuncuları ile de beğeni toplamıştır. 

Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası, Bakıcı, Mezarsız Bebek, Hanzap, Gizemli Köy, Şeytanın Kitabı ve Aslan Parçam gibi filmlerin de yönetmenliğini yapan Okan Ege Ergüven, Ölümüne Aşk filmi yönetmen koltuğunda da oturmuştur.

Filmin senaristliğini ise yine aynı zamanda yönetmenliğini yapan Okan Ege Ergüven ve Soysal Demir kaleme almıştır. Ölümüne Aşk filmi başrolünde yer alan ünlü oyuncu Murat Akkoyun “Bahçıvan Tahsin” karakterine hayat verirken, bir diğer başarılı oyuncu Fulya Zenginer ise “Hizmetçi Ayperi” karakterine hayat vermiştir. 

Murat Akkoyunlu ve Fulya Zenginer yanı sıra Ayten Uncuoğlu, Suat Sungur ve Tuncay Bayazit gibi başarılı oyuncular ile beraber Ölümüne Aşk oyuncuları arasında başka isimler de yer almaktadır. Şimdi filmin oyuncu kadrosuna göz atalım.

Ölümüne Aşk oyuncuları aşağıdaki gibidir: 

  • Murat Akkoyunlu (Tahsin)
  • Fulya Zenginer (Ayperi)
  • Ayten Uncuoğlu
  • Suat Sungur
  • Tuncay Bayazit
  • Aslı Altaylar
  • Bülent Çolak
  • Kaan Yılmaz
  • Emre Melemez 
  • Gürsu Gür 
  • Aslı Turanlı
  • Hakan Dost Elver

Şimdi, Ölümüne Aşk oyuncularından kısaca bahsedelim…

Murat Akkoyunlu Kimdir?

Olumune Ask Oyuncuları 3

Murat Akkoyunlu, 20 Mayıs 1973 tarihinde Bursa’da doğmuş olan bir Türk oyuncudur. Tiyatro kariyerine Bursa Tobav Gençlik Tiyatrosu’nda başlayan Akkoyunlu, Bursa Devlet Tiyatrosu ve çeşitli özel tiyatrolarda çalışmıştır. “Godot’yu İzlerken” ve “Üçüncü Türden Yakın İlişkiler” gibi oyunlarda performans sergileyen Akkoyunlu, “Bizimkiler”, “Koltuk Sevdası” ve “Cesur Kuşku” gibi televizyon dizilerinde rol alarak ekranlarda da tanınmaya başlamıştır. 

Ayrıca Murat Akkoyunlu, 2005 yılında Okan Bayülgen’in “Televizyon Makinası” adlı talk show programında her hafta skeçler canlandırarak izleyicilerin beğenisini kazanmıştır. TRT için çocuk programları yapmanın yanı sıra, “Güldür Güldür” ve “Haneler” gibi skeç programlarında da birçok karaktere hayat vermiştir.

Murat Akkoyunlu’nun sinema kariyerine de ise ‘Çakallarla Dans’ ve ‘Sağ Salim’ serileri ön plana çıkmaktadır. Tiyatro sahnesinde sayısız oyunda yer alan Murat Akkoyunlu, “Bir Baba Hamlet”, “Denizaltında Altı Tahammül Fersah”, “Kaygan Zemin” ve “Tanrım Beni Baştan Yarat” gibi eserlerle seyirci karşısına çıkmıştır. Son yıllarda ise “Çakallarla Dans” serisinin yedinci filminde, “Eyvah! Ramazan Bey”, “C Takımı” ve “Ölümüne Aşk” oyuncuları arasında yer almıştır.

Fulya Zenginer Kimdir?

Olumune Ask Oyuncuları 4

Fulya Zenginer Evren, 21 Temmuz 1989 tarihinde İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Zeytinburnu Nuri Paşa İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise Bakırköy Lisesi’nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Haliç Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde tamamlayan Zenginer, İclal Aydın’ın başrol oynadığı “İki Aile” dizisinde, Eda karakterinin oğlu Efe’nin kız arkadaşını canlandırarak oyunculuk kariyerine ilk adımlarını atmıştır.

Yayınlandığı dönemde büyük bir ses getiren ve İclal Aydın’la sahne paylaşan Fulya Zenginer, Küçük Kadınlar dizisinde oynamıştır. Bu diziyle büyük bir çıkış yakalamış ve adını geniş kitlelere duyurmuştur. 2012 yılında “Sağ Salim” filminde Nihal karakteriyle başrolde yer almış, 2013 yılında ise “El Cin” isimli korku filminde rol alarak sinemada da kendini göstermiştir.

2012 ve 2014 yılları arasında ise ATV ve Show TV’de yayınlanan “Benim İçin Üzülme” dizisinde canlandırdığı Buke karakteriyle bir kez daha başrolde oynamış ve izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

2018 yılında oyunculuk kariyerini sonlandırdığını açıklayan Fulya Zenginer, 2019 yılında ressam Kuntay Tarık Evren ile hayatını birleştirmiştir. Çiftin, 23 Mayıs 2022 tarihinde Milan adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya gelmiştir.

Fulya Zenginer, 2018 yılında oyunculuk kariyerini noktalasa da uzun bir aradan sonra 2023 yılında “Ölümüne Aşk” filminde rol almıştır. 

Ölümüne Aşk Konusu Nedir? 

Olumune Ask Oyuncuları 1

Ölümüne Aşk oyuncuları dışında filmin hikayesi de merak ediliyor. Komedi türündeki Ölümüne Aşk konusu ile seyircinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. 

Ölümüne Aşk filmi adı, konusu ile uyum sağlıyor ve film baş karakter olan Tahsin’in Ayperi’ye olan aşkının karmaşık olaylar karşısında üzerlerindeki suçtan kurtulmak için gösterdiği mücadeleyi konu alıyor. 

Altınel ailesinin bahçıvanı Tahsin, evde beş aydır hizmetçi olarak çalışan Ayperi’ye gönlünü kaptırır. Ailenin tatile çıkmasıyla birlikte, Tahsin’in Ayperi'ye hislerini açmak için beklediği fırsat nihayet doğar. Ancak evin genç oğlu Timuçin, ani bir kararla gece yarısı arkadaşlarıyla birlikte eve döner ve planlar alt üst olur.

Timuçin, Tahsin ve Ayperi’yi hem kötü davranışlarıyla rahatsız eder hem de onları gecenin ilerleyen saatlerinde zorla hizmet ettirir. Bu baskı altında, Ayperi’nin bir hata yaparak elmaların üzerine tarçın yerine fare zehiri döker, gecenin dehşete dönüşmesine sebep olur. Artık, Tahsin ve Ayperi, beş kişinin ölümüne neden olan katillerdir ve bununla baş etmeye çalışırlar.

Sıkça Sorulan Sorular

Ölümüne Aşk oyuncuları ile ilgili diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Ölümüne Aşk Kaç Saat?

Başrollerinde Fulya Zenginer ve Murat Akkoyunlu’nun yer aldığı Ölümüne Aşk filmi süresi 1 saat 40 dakikadır. 

Ölümüne Aşk Nereden İzlenir?

Ölümüne Aşk filmi sinemaların ardından ilk kez NOW kanalında 28 Ağustos Çarşamba ilk kez yayınlanacak.

Ölümüne Aşk Filmi Ne Zaman Çekildi?

Ölümüne Aşk 2023 yapımı bir filmdir. Komedi türündeki Ölümüne Aşk filmi 20 Nisan 2023 tarihinde sinemalarda yayınlanmaya başlamıştır.

Ölümüne Aşk Filmi Nerede Çekildi?

Okan Ege Ergüven tarafından yazılıp yönetilen Ölümüne Aşk filminin nerede çekildiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır.