Gazete Duvar'da yer alan habere göre: Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala, avukatlarından Hilal Zengin aracılığıyla yaptığı kanun yararına bozma talebinin reddedilmesinin ardından bir başvuru daha yaptı. Kavala'nın yeni başvurusunun gerekçeleri içinde "Ülkemizin hukuk alanında normalleşmesine zemin hazırlamak, bu anlamda genel bir iyileşmeye katkıda bulunmak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kripto yapılarla mücadelesinde ufak da olsa katkıda bulunmak içindir. Zaman içinde bu cümlenin anlamı daha iyi anlaşılacaktır." ifadeleri yer aldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iş insanı Osman Kavala 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı. Kavala'ya verilen bu ceza, Yargıtay tarafından da onandı.

Gezi Davası'nda Kavala yönünden çıkan onama kararının ardından, avukat Hilal Zengin ilk olarak nisan ayının başında yeniden yargılama talep etti. Bu talep reddedildi. Ret kararının ardından 18 Nisan'da itiraz eden avukat Zengin, 25 Nisan'da da ret yanıtı aldı./