ANKARA (AA) - Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, "Taşerondan kadroya geçen işçilerin yaşadıkları sorunların başında gelen görev tanımı ve beraberinde yaşanan iş güvenliği ihmalleri, özellikle sağlık ve sosyal hizmet işçileri için can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor." ifadesini kullandı.

Sert, yaptığı yazılı açıklamada, Elbistan Devlet Hastanesinde temizlik görevlisi olan Asuman Hallaç'ın, cam silerken binanın ikinci katından düşerek ağır yaralandığını, tedavisi yoğun bakım servisinde süren Hallaç'ın, yaşam mücadelesi verdiğini bildirdi.

Sendika olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunu yıllardır ısrarla gündemde tuttuklarına dikkati çeken Devlet Sert, şunları kaydetti:

"Verilen her görevi işini kaybetme korkusuyla yapan işçiler, can güvenliği tehdidi yaşıyor. Taşerondan kadroya geçen işçilerin yaşadıkları sorunların başında gelen görev tanımı ve beraberinde yaşanan iş güvenliği ihmalleri, özellikle sağlık ve sosyal hizmet işçileri için can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. İşçilerin iş güvenliği tedbiri alınmadan bu tür görevlere zorlanmaları kaza değil, göz göre ölüme gönderilmedir. Konunun idare nezdinde takipçisiyiz."