Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davası başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmayı Ayşe Ateş’in yanında izledi. Özel, duruşmaya verilen arada davaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Özel, “Ettiği telefonları hatırlamayan, aldığı talimatları hatırlamayan, verilen konumları hatırlamayan, görüştüğü kişileri hatırlamayan ama birilerinin bağlantısını ortadan kaldırmak için yeni şeyler hatırlayan bir tetikçi ve azmettirici gördük. Esas azmettiricilerle bağı ortadan kaldırmak için üst düzey bir çaba gördük” dedi.

“İDDİANAMEDE BİR SİYASİ PARTİNİN YÖNETİCİLERİNİN ADI DAHİ GEÇMİYOR”

Özel, sözlerini şu açıklamalarla tamamladı:

İddianamede adı geçmesi gereken eski milletvekilleri hali hazırdaki çeşitli yöneticiler, bir siyasi partinin cinayetten önce sonra telefon irtibatı kurulan yöneticilerinin adı dahi geçmiyor. Bütün arabaların plakaları var bir arabanın yok, o aracın içinden hangi genel başkan iniyor o aracı ona kim tahsis etmiş bütün Türkiye biliyor. Biz bu sisin inmesine, bu cinayetin alelade bir cinayetmiş gibi bir cinayetmiş gibi üstünün örtülmesine seyirci kalmayacağız. Türkiye’yi sise boğmaya çalışıyorlar, bundan sonrası için gözdağı vermeye çalışıyorlar, buna sessiz kalınmayacak! Herkes bundan emin olsun.