CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rize'nin Pazar ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin, dünyada en çok çay üreten beşinci ülke ve en çok çay tüketen birinci ülke olduğunu hatırlatan Özel, Çaykur'un Varlık Fonu'na devredilmesini eleştirerek, "Çay üreticisi 1 buçuk milyon insanın ekmeğini kazanmasına vesile olan Çaykur'umuzu, dünya kartellerine verip sizleri ezmek istiyorlar. Sizi ezdirmeyiz" dedi.

Rize ziyaretinde Özel'e, yerel siyasetçiler ve belediye başkan adayları eşlik etti. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, partinin Rize'de güçlü bir varlık gösterme hedefinden bahsederek, çay üreticileri ve Çaykur çalışanlarının haklarının savunucusu olduklarını ifade etti.

Özel, ayrıca, Türkiye'nin çeşitli sorunlarına değinerek, emeklilerin, çay üreticilerinin ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü için CHP'nin politikalarını anlattı. Çay üreticilerine yönelik tekliflerini sıralayan Özel, çayda taban fiyat uygulamasının önemine dikkat çekti ve "25 liranın altında bir çay fiyatını asla kabul etmiyoruz" diyerek, çay üreticilerinin emeğinin karşılığının verilmesi gerektiğini vurguladı.

Özel'in konuşması, yerel seçimlerde CHP'nin adaylarının desteklenmesi çağrısıyla son buldu. CHP lideri, emeklilerin ve çay üreticilerinin haklarının korunması için güç birliği yapılması gerektiğini belirterek, "Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak" ifadelerini kullandı.