SİYASET

Özgür Özel'den teğmenlere destek: 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen teğmen varsa beka sorunudur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu'nun mezuniyetinde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlere sahip çıktı. Özel, "Buna itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak sorun orada" dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Cumhurbaşkanlığı Adayı' Tartışmasına Yanıt

Toplantıda yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına yönelik, "Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. 2019'dan 2023 seçimlerine kadar üstlerine vazife gibi yandaş olarak tabir edilen televizyonların tek konusu 'Aday kim olacak?' deyip fitne çıkararak insanları birbirine düşürmekti. Yine başladılar. Bizler kazandığımız belediyede insanları nasıl rahat ettiririz, huzurlu bir şekilde yaşadıkları kentte nasıl memnun ederiz diye uğraşırken bu tartışmalara meze olmak hiç hoşumuza gitmiyor. Bunların CHP içerisinde bir iç çatışma yaratmaktan başka bir gaye gütmediğinin ve bizim bunların içinde olmayacağımı herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Tüzük Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunurak başladığı konuşmasında, "4-9 Eylül arası bir Değişim Kurultayı öngördük. 4 Eylül günü tarihe önemli bir atıf yapacak. Güçlü bir katılımla birlikte Sivas'a gideceğiz ve Değişim Kurultayı'nı Sivas'ta başlatacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi Nasıl Yöneteceğimizi Tartışacağız"

Özel, "7 ve 8 Eylül günü Türkiye'yi nasıl yöneteceğiz? sorusunun cevabı olan programımızı tartışmaya başlayacağız. Önce talep toplayacağız, sonra da CHP'nin önerisini halkımıza arz edeceğiz. Herkes hangi konuda ne konuşacağını, sınırlarımızı, ortak mutabakatımızı, gelecekteki hükümet programımımızın iskeletini öğrenmiş olacak" dedi.

Normalleşme Eleştirilerine Yanıt

Normalleşme tartışmaları için Özel, "Anıtkabir'de el sıkışmayanlardan biri olmamaya kadar verdim. Bu benim kararım. Ben sürekli olur olmaz kavgalarla didişip vatandaşa 'Benim derdim ne, bunlar ne konuşuyorlar' dedirtenlerden olmamaya karar verdim. Eleştiririm, muhalefet ederim, hakaret etmek, kavgayı emeklinin maaşı için veririm, asgari ücrete zam için veririm" diye konuştu.

"Tayyip Erdoğancılık Oynamıyoruz"

Ön seçim ile ilgili iddialar için de Özel şunları söyledi:

"Genel başkan ön seçim sözü verdi, etrafındakiler o sözü tutturmamaya çalışıyor diyorlar. Tayyip Erdoğancılık oynamıyoruz. Genel başkanın etrafı yanlış yapıyorsa vebali genel başkanındır. Genel başkanına rağmen etrafı yanlış yapıyorsa orada zaten genel başkanlık sorunu vardır. Ön seçimi kaldıracaklarmış diyen arkadaşa şunu söylüyorum. Geçmişte ön seçim var mıydı? Ön seçim yapma iradesi yoktu. Ön seçimi savunanları da biliyorsun karşı çıkanları da biliyorsun.Geçen seçimde 'Eğer ittifak yapacaksa ön seçim yapılmayabilir' diye bir madde vardı. Bu tüzükte ilk kaldıracağımız madde bu arkadaşlar."

Teğmenlere Destek Verdi

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyetin ardından teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atması için Özel, "Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi. Ne diyeceklerdi: 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz mi?' Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" ifadelerini kullandı. 

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz" diyen Özel, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır.  Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır" diye konuştu.