SİYASET

Öztürk Yılmaz'dan Bahçeli'ye Öcalan tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışına Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'dan çok sert tepki geldi. Yılmaz, "Türkiye'de bu adamların maskesi düşmüştür" dedi.

Abone Ol

Haber: Cevahir Topaloğlu 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki gün önce partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik olarak, ''Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.” ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin örgüt lideri Abdullah Öcalan'ı Meclis'e davet etmesine tepkiler peş peşe gelirken, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz da tepki gösterenler arasındaydı. 

Yılmaz, X hesabından yaptığı videolu paylaşım ile Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi. 

"DEVLET BAHÇELI'NIN MASKESI DÜŞTÜ" 

Yılmaz, X hesabından "Devlet Bahçeli'nin maskesi düştü! Bunu toplanın ve azledin! Umut hakkı öyle mi? Sizi böyle olacağı konusunda daha 10 gün önce uyarmıştım. Acil seçim şart!" notuyla bir video paylaştı. 

"ONA AKIL VERENLER VAR" 

Yılmaz yaptığı açıklamada, "Daha 10 gün önce MHP tabanına şu çağrıda bulundum: 'Toplanın ve bu Devlet Bahçeli'yi azledin' dedim. Bir şeyler biliyordum, bir şeyler olacağını sezmiştim. Çünkü o kendi aklıyla hareket etmiyor. Ona akıl verenler var." dedi. 

"AYIP YAPTIĞIN SENIN" 

''Şimdi Apo'yu serbest bırakın, mecliste konuşsun. Umut hakkından yararlansın, tecrit kalksın. Siz hiç gördünüz mü herhangi bir ülke parlamentosunda teröristin konuşturulduğunu? Bahçeli, hani '' tekirden süt çıkmaz' diyordun ya, teröristten sen şimdi süt mü bekliyorsun? Ayıp ya, yaptığın senin ayıp."

"TÜRKIYE'DE BU ADAMLARIN MASKESI DÜŞMÜŞTÜR" 

MHP tabanının acilen toplanıp bunu azletmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Aynı şeyi Özgür Özel için de söyledim CHP tabanına. Bakınız, aynı şeyi Özgür Özel yapacak; toplanın ve onu oradan kovun. Türkiye'de bu adamların maskesi düşmüştür. Bunların kim oldukları ortaya çıkmıştır. Kime çalıştıkları yıllardır muammaydı, her şey ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bunlardan kurtulalım." ifadelerini kullandı.