Haber: Hivda Tekkaynar

Dersim’in Pertek ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde belediye CHP’den AKP’ye geçti. 

AKP’li Pertek Belediyesi ilk meclis toplantısı gündeminde belediyeye ait olan Kemal Kılıçdaroğlu isimli feribotun ismini değiştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin kaldırılması kararına 4 AKP’li meclis üyesinin ''evet'' oyuna karşılık 3 EMEP’li, 2 CHP’li meclis üyesi ''ret'' oyu verdi. AKP’li Başkan Recai Vural’ın da ''evet'' oyu kullanmasıyla feribottan Kemal Kılıçdaroğlu isminin kaldırılmasına karar verildi.

Gelen tepkiler üzerine açıklamada bulunan AKP’li Belediye Başkanı Recai Vural “belediyenin kayıtlarında böyle bir isim bulunmuyor bahsedilen feribot belediyemizde Pertek Feribotu olarak kayıtlı” açıklamasında bulundu.

Kararın ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Dersim’deki feribotun ismi değiştirilmiş oldu. Yaşanan bu duruma CHP’den tepkiler geldi.

Sosyal medya hesabından duruma tepki gösterenlerden biri de CHP Malatya milletvekili ve bu 31 Mart seçimlerinde Malatya Büyükşehir belediye başkan adayı olan Veli Ağbaba oldu.

Ağbaba şunları söyledi:

"AKP’li Pertek Belediye Başkanı’nın ilk icraatı; 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Tunceli’de “Kemal Kılıçdaroğlu Feribotu” ismini değiştirmek oldu… Allah sana akıl fikir versin! Aldığın bu kararla; Başın göğe erdi mi? İşsizlikle, yoksullukla boğuşan halkımıza umut olabildin mi? Ayrıca ilk mecliste alınan kararda kendisine MAKAM ARACI aldırmak da var. Yazıklar olsun zihniyetinize ve çaresizliğinize…"