EKOLOJİ-ÇEVRE

Prof. Dr. Naci Görür’den Dersim depremi açıklaması

AFAD verilerine göre Dersim Pülümür'de saat 16:44'da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin ardından deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkezi Dersim'in Pülümür ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise Dersim hakkında daha önce uyarılarda bulunmuş ve, "Şu anda Tunceli’de deprem olmasını bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz oraya Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretimi olacak. Çok uzak zamanda değil" demişti.

"BU YÖREDE DEPREM BEKLİYORUZ"

Görür depremin ardından X hesabından yeni bir açıklama daha yaptı. Görür açıklamasında, "Tunceli, Pülümür/Boğazakaraderbent yöresinde sığ ve 4,0 deprem oldu. Deprem muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay üzerinde oldu. Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem bekliyoruz, onun için endişelendik. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.