Haber: Ahmet Faruk İnan - Berke Oruç / firtinahaber.com

Sakarya Büyükşehir Belediyesi (SBB), İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların devam ettiği dönemde, kentte bulunan bazı mekanlarda İsrail menşeili ürünlerin satışını durdurma kararı aldı.

sakarya12

Belediyeye bağlı işletmelerde, İsrail menşeili olduğu düşünülen ürünlerin satışı durduruldu. SBB, bu kararı, son zamanlarda patlak veren İsrail-Hamas savaşında, İsrail sivil halkına zarar verilmesi ve özellikle bebekler, çocuklar ve kadınların zalimce öldürülmesine karşı bir boykot olarak uyguladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin talimatı doğrultusunda ve Belpaş işbirliğiyle hayata geçirilen bu kararla Sakarya'da bulunan kafeler, Vagon Park, Millet Bahçesi, Uçak Kafe gibi mekanlarda satılan ve İsrail menşeili olduğu düşünülen ürünlerin satışı durduruldu. Boykot kararı, kentteki bir dizi mekanda İsrail ürünlerinin artık bulunmayacağı anlamına geliyor.

sakarya bb

Konuyla ilgili sosyal medya platformunda paylaşım yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Katil İsrail’in yaptığı zulme sessiz kalmıyor; elimiz, dilimiz ve kalbimizle bu zulme karşı koymaya ve bunu duyurmaya çalışıyoruz. Saldırıların ilk gününden itibaren Sakarya Büyükşehir Belediyemize ait iştirak ve tesislerimizden İsrail’e ait markaların ürünlerini kaldırdık. Boykotun gücüne inanıyor; tüm imkanlarımızla Diyanet İşleri Başkanlığımızın da çağrısına özen göstererek boykot ürünlerini kullanmıyoruz" ifadelerine yer verdi.