Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak parlamento seçimleri için propaganda süresi sona erdi, seçime 4 gün kaldı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani bugün Ankara'ya geliyor. Barzani, resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Federal Kürdistan Bölgesi’nde 20 Ekim tarihinde yapılacak parlamento seçimleri için propaganda süreci sona erdi.

BAFİL TALABANİ'DEN BARZANİ YÖNETİMİNE SERT TEPKİ

KDP'nin en büyük rakibi olan ve seçim etkili bir seçim kampanyası yürüten Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Lideri Bafil Celal Talabani, dün Erbil’de düzenlenen mitingde konuştu. Talabani, “5 yıldır bu hükümet halkına maaş ödeyemiyor. Hükümetin petrol politikası yok ama hırsızlık ve petrol politikası var” dedi. Talabani ayrıca, Mesrur Barzani’ye hitaben, “Allah adına yemin ederim ki seni durduracağım” ifadelerini kullandı.

Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe olmak üzere dört seçim bölgesinde yapılacak seçimde 100 parlamenter seçilecek. Süleymaniye’de 38, Erbil’den 34, Duhok’tan 25, Halepçe’den ise 3 parlamenter seçilecek. Bin 191 adayın yarışacağı seçimde, dört seçim bölgesinde toplam 368 kadın aday bulunuyor.

Seçim Komisyonu’na göre, seçimlerde 2 milyon 899 bin 578 kişi oy kullanacak.  Seçimler, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından yürütülecek.