Yaşam

Seçimi kaybeden muhtar adayı çoban dolandırıldı

➡️Kırşehir'de muhtarlık seçimini kaybedip yazdığı şiirle ünlü olan Çoban Aydın Battal, yedi koyununu dolandırıcılara kaptırdı. Battal, şiir de yazdı

Abone Ol

Kırşehir'in Aşağıhomurlu köyünde çobanlık yapan Aydın Battal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde muhtar adayı oldu ancak 29 oy alarak son sırada yer aldı. Seçim sonrası akrabalarına sitem dolu bir şiir yazıp seslendiren Battal, sosyal medyada gündem oldu ve bir televizyon dizisinde rol almaya başladı.

Dizi çekimleri sırasında, 23 Mayıs'ta kimliği belirsiz kişiler Battal'ı arayarak bir hayır kurumu için adaklık koyun istediklerini söyledi. Battal, 7 koyun verdi ancak parasını alamayınca dolandırıldığını anladı.

Battal, "Setteyken biri beni aradı ve Kırşehir Valiliği'nden olduğunu, vali beyin bir hayır kurumu için adaklık kurban kestireceğini söyledi. Israrla koyun isteyince 7 koyun verdim. Pazartesi günü parasını alacağımı söylediler ama dolandırıldığımı öğrendim" dedi.

'ALLAH'A ŞİKAYET ETTİM'

Eşinin de kendisine kızdığını anlatan Battal, "Bunlar bu şekilde yapınca benim eşimle de aram açıldı. Eşim 'Ne kadar enayisin, önüne gelen seni dolandırıyor. Enayilikle Oscar ödülü alacan' dedi. Benim otomobil, bu dolandırıcılar yüzünden kooperatifin borcunu ödemek için satılacak gibi gözüküyor. Bir de bunlara bir şiir yazdım. Şikayeti kime edeyim, imdat dedim, Allah'a şikayet ettim" diye konuştu.

ŞİİR DE YAZDI

Battal'ın dolandırıcılara yazdığı sitem dolu şiir de şöyle:

"Oscarlık tiyatro oynadın bana, 40 yıl enkazı kaldı aydına, öbür cihanda da gelme yanıma, Allah gelsin senin önünden beri, Azrail kapını ansızın çalsın, Allah gelsin senin önünden beri, hayatın ömrün yarıda kalsın, Allah gelsin senin önünden beri, bazı insan vardır hiç memnun olmaz, aklının içinde kendini bulmaz, avrat boşar yemin içer sözünde durmaz, Allah gelsin onun önünden beri, çıkardım aklımı aklına koydum, hırsız haklı çıktı şaşırdım durdum, lan niye dedim sorumu sordum, Allah gelsin senin önünden beri."