Semicenk yeni nesil şarkıcılar arasında en popüler isimlerden birisi. Sosyal medyada milyonlarca hayranı olan ünlü şarkıcının nereli olduğu merak edilmeye başlandı.

Başarılı şarkıcı hakkında Semicenk nereli sorusu başta olmak üzere merak edilenlere bakalım.

Semicenk Nereli

Semicenk Nereli?

Son yılların en popüler şarkıcılarından birisi olan Semicenk özellikle gençler arasında çok seviliyor. Sosyal medyada büyük bir hayran kitlesi olan ünlü şarkıcı, bu sefer bir skandalla gündeme geldi.

Verdiği bir konserde playback yaparak hayranlarının tepkisini çekti. Bunun üzerine “Bilet alırken ‘Canlı söyleyecek’ diye bir bilgi var mıydı? 20 yıldır müzikle uğraşıyorum ben…” sözleriyle hayranlarını daha da kızdırdı ve sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Ünlü şarkıcı sosyal medyada yoğun bir şekilde konuşulurken Semicenk nereli sorusu da gündeme gelmeye başladı.

O Ses Türkiye programıyla adını duyuran Semicenk, 7 Ekim 1998 tarihinde Sinop’ta dünyaya geldi.

Semicenk Adanalı Mı?

Semicenk hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de Adanalı olup olmadığıdır. Bu nedenle birçok kişi Semicenk nereli diye merak ediyor.

Son zamanların popüler isimlerinden birisi olan Semicenk, 7 Ekim 1998 tarihinde Sinop’ta dünyaya geldi. Baba tarafından Ordulu ve anne tarafından ise Adanalıdır.

Semicenk Nereli 2

Semicenk Kaç Yaşında?

Semicenk nereli sorusuna yanıt bulanlar ünlü şarkıcının kaç yaşında olduğunu da merak ediyor.

7 Ekim 1998 tarihinde doğan Semicenk şu anda 25 yaşındadır.

Semicenk Burcu Nedir?

Hayranları Semicenk’in burcunun ne olduğunu da öğrenmek istiyor. 7 Ekim 1998 tarihinde doğan Semicenk, terazi burcudur.

Semicenk Gerçek Adı Ne?

Semicenk hakkında en çok merak edilen bir diğer konu ise gerçek adının ne olduğudur. Semicenk’in gerçek adı Cenk Baş’tır.

Başarılı şarkıcı, bir röportajında Semicenk isminin nereden geldiği sorusuna şu cevabı vermişti:

“Semi benim göbek adım. Normalde çevrem tarafından çok kullanılmıyordu, bu ismi çalışmış olduğum şirket Eva Records ile paylaştım. Onların da hoşuna gitti. Daha sonra sahne adımın Semicenk olmasına karar verdik. Semi duyan işiten anlamına gelmektedir.”

Semicenk Nereli 4

Semicenk Üniversite Okudu Mu?

Semicenk’in üniversite okuyup okumadığı da merak ediliyor. Başarılı şarkıcı Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde lisans eğitimi almıştır.

Semicenk Ailesi Kimdir?

Semicenk nereli diye sorulan başarılı şarkıcının ailesi de merak ediliyor. Semicenk’in babası Ordulu ve annesi Adanalıdır. Babası jandarmada astsubay olarak görev yapmıştır. Ünlü şarkıcının bir abisi vardır.

Semicenk Kardeşi Var Mı?

Ünlü şarkıcı Semicenk verdiği bir röportajda bir abisi olduğunu söyledi. Ancak abisi hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor.

Semicenk Boyu ve Kilosu Nedir?

Semicenk’in hayranları başarılı şarkıcının boyunun ve kilosunun ne kadar olduğunu da merak ediyor.

Semicenk, 186 cm boyunda olup 76 kilodur.

Semicenk Nereli 5

Semicenk Kimdir?

Semicenk hakkında merak edilenleri yanıtladıktan sonra henüz tanımayanlar için ünlü şarkıcıyı kısaca tanıtalım.

Sahnede Semicenk ismiyle tanınan Cenk Baş, 7 Ekim 1998 tarihinde Sinop’ta dünyaya geldi.

Baba tarafından Ordulu ve anne tarafından ise Adanalıdır. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Semicenk, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde eğitim aldı.

Semicenk, ilk olarak O Ses Türkiye yarışmasına katılarak tanınmaya başladı. 2019 yılında katıldığı programda Hadise’nin takımına seçildi. Başarılı bir yarışma dönemi geçiren Semicenk yarı finalde elendi.

Ünlü şarkıcı, 2021 yılında Kalbim Usandı ve Yüzü Tanıdık Değil adlı parçaları çıkardı. Yine aynı sene Düşer Aklıma isimli single’ını piyasaya sürdü. İki yıl içinde 100 milyondan fazla tıklamaya ulaşan bu parça ile ününü artırdı.

Ardından Funda Arar ile düet yaptı ve Al Sevgilim şarkısını çıkardı. Al Sevgilim ve Düşer Aklıma şarkıları ile Spotify’da aylık bir milyondan fazla dinleyiciye ulaştı. Funda Arar’ın dışında Mustafa Ceceli, Ziynet Sali ve Reynmen gibi isimlerle de iş birliği yaptı.

2022 senesinde Aşırı Doz adlı EP albümünü piyasaya sürdü. Albümden bir yıl sonra 49. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı seçildi. Ödül töreninde Doğu Swag ile seslendirdiği Pişman Değilim adlı parçası ise Yılın En İyi Şarkısı oldu. 2023’te Karışık Kaset isimli bir albüm daha çıkardı. Albümde Müslüm Gürses ile düet yaptığı Biz Babadan Böyle Gördük adlı parça da bulunuyor.

Son zamanların en popüler şarkıcılarından biri olan Semicenk hakkında merak edilenleri sizler için cevapladık.