Magazin

Simge Sağın Kaç Yaşında? Boyu Kilosu Kaç? Aslen Nereli?

Ünlü şarkıcı Simge Sağın, şarkılarıyla her yıl mest etmeye devam ediyor. Giderek güzelliğine güzellik de katan Simge Sağın kaç yaşında merak ediliyor. Edindiğimiz tüm bilgileri derledik.

Abone Ol

Yakın zamanda Alaçatı’da sahne alan Simge sağın burada söylediği “Ülkece bekarız” sözü ile gündeme gelmiştir. Özel hayatından da dem vurduğu düşünülen Simge Sağın araştırılan bir isim haline geldi. Simge Sağın kaç yaşında gibi sorular hayranları tarafından sıklıkla sorulmakta. Sizler için Simge Sağın’ı araştırdık.

Simge Sağın hakkında merak edilenlere gelin yakından bakalım.

Simge Sağın Kaç Yaşında?

Alaçatı konserindeki sözleri ile özel hayatını merak ettiren Simge Sağın kaç yaşında sorusu hayranların gündemine gelmiştir. Genç şarkıcı Simge Sağın yaşı merak konusu olmuştur.

2024 yılı itibarıyla 43 yaşında olan Simge Sağın hakkında merak edilenleri yanıtladık.

İşte genç ve güzel şarkıcı Simge Sağın hakkında merak edilenler:

Simge Sağın Kimdir?

Simge Sağın kaç yaşında cevapladık. 8 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul Şişli’de dünyaya gelen Simge Sağın, doğumundan bu yana müzikle ilgilenmiştir. Bunun sebebi ise babasının da müzisyen olmasıdır. 12 yaşında gitar çalmaya başlayan Simge, zamanla kendi bestelerini de yapmaya başlamıştır.

Ünlü sanatçı İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünde eğitim almıştır. Bu süreçte çeşitli pop şarkıcılarına geri vokallik yapmıştır. İlk profesyonel deneyimini sanatçı Zeynep Dizdar orkestrasında kazanmıştır. Sonrasında Gülşen’e 4 yıl, Yaşar Günaçgün’e ve Serdar Ortaç’a ikişer yıl sahnede vokalist olarak eşlik etmiştir.

2011 yılında “Yeni Çıktı” isimli ilk albümünü Erdem Kınay prodüktörlüğünde çıkarmıştır.

Simge Sağın’ın çıkardığı albümler aşağıdaki gibidir:

  • Yeni Çıktı (2011)
  • Bip Bip (2014)
  • Miş Miş (2015)
  • Yankı (2015)
  • Kamera (2016)
  • Ben Bazen (2018)

Soprano sese sahip olan Simge Sağın, 2011 yılında verdiği bir röportajda müzikal tarzından şu şekilde bahsetmiştir:

  • "Biraz Türk müziği namesi olan ve altyapıları modern bir sound. Yani hem batı hem de doğu sentezi."

Ayrıca ünlü sanatçı şarkılarında Sezen Aksu’yu örnek aldığını söylemiştir.

Simge Sağın Aslen Nereli?

İstanbul’un Şişli semtinde doğan Simge Sağın Arnavut bir annenin ve Amasyalı bir babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babasının memleketinden ötürü Simge Sağın için aslen Amasyalı demek mümkündür.

Simge Sağın Boyu ve Kilosu

Simge Sağın kaç yaşında sorusunu soran hayranlar ünlü sanatçının boyunu ve kilosunu da merak etmişlerdir.

2022 yılında yaptığı diyet ile 10 günde 3 kilo verdiğini belirten Simge Sağın 48 kilodur. Ayrıca ünlü sanatçı Simge Sağın’ın boyu 1.58’dir.

Simge Sağın Hangi Burç?

8 Ağustos 1981 tarihinde doğan Simge Sağın aslan burcudur.

Simge Sağın Türk Mü?

Simge Sağın’ın annesi Arnavut olsa da babası Amasyalı bir Türk’tür.

Simge Sağın Hangi Takımlı?

Galatasaraylı olduğu bilinen ünlü şarkıcı geçen sezon Galatasaray’ın şampiyonluk törenine katılmıştır. Hatta bu törende eskiden Beşiktaşlı olduğunu dile getirmiştir.

Ayrıca genç ve güzel şarkıcının “Aşkın Olayım” şarkısı, Arjantinli futbolcu Icardi’nin gol şarkısıdır. Icardi ve Simge Sağın şampiyonluk töreninde bu şarkıyı beraber söylemişlerdir.

Simge Sağın Nasıl Ünlü Oldu?

Ünlü şarkıcı Simge Sağın Türk pop müziğine 2010 yılında başlamış olsa da asıl parlaması 2015’de liste başı olan “Miş Miş” şarkısı ile olmuştur.

Simge Sağın Sevgilisi Kim?

Simge Sağın kaç yaşında sorusu kadar merak edilen bir diğer soru da genç sanatçının özel hayatı olmuştur. Simge Sağın evli mi sorusu gibi özel hayatı hakkında merak edilen sorular vardır.

Son zamanlarda aşkı aradığı hakkında açıklamalarda bulunan Simge Sağın Alaçatı konserinde de bu konudan dem vurmuştur.

Konser sırasında aşkı konu alan parçaları seslendirirken izleyicilerinden aşık olanların ellerini kaldırmasını söylemiş çok az el kalktığını görünce de “Bu bekarlık bizim kanımıza mı işledi?” diye bir espri yaparak dikkatleri üzerine çekmiştir.

  • “Ülkece bekarız yani! Ne olacak bu iş böyle? O zaman aşıklar için söyleyeceğim.” ifadeleri ile konserine devam eden Simge Sağın’ın hayatında biri olmadığını söyleyebiliriz.