EKOLOJİ-ÇEVRE

Son 53 yılın en sıcak ayı geride kaldı: En yüksek sıcaklık hangi ilçede ölçüldü?

Türkiye'de son 53 yılın en sıcak ayının temmuz olduğu açıklandı. En yüksek sıcaklık 45,9 derece ile Cizre'de ölçüldü. En düşük sıcaklık ise 5,2 dereceyle Erzurum'da kaydedildi.

Abone Ol

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son 53 yılın en sıcak ayının geçtiğimiz temmuz ayı olduğunu duyurdu.

Kurum, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; en yüksek sıcaklığın 45,9 dereceyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde, en düşük sıcaklığın 5,2 dereceyle Erzurum'da ölçüldüğünü belirtti.

Pazartesi Gününden İtibaren Sıcaklık Artacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın X hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre; Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarında artış bekleniyor. Sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ilâ 3 derece; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer yer mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Aşırı sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlarımızın, ormanlarımızda yangın riskine karşı çok dikkatli olmaları; özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ilâ 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."