2 ay önce ORTADOĞU

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in Lübnan'a muhtemel saldırısının ağır sonuçlara yol açabilecek büyük bir hata olacağı uyarısında bulundu.

2 ay önce ORTADOĞU

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri mevzilerin vurulduğunu açıkladı.

2 ay önce İSTANBUL

Binlerce yıllık tarihi olan İstanbul'un her bir köşesinin de ayrı bir hikayesi var. Biz de İstanbul'un ilçe isimleri nereden geliyor sorusunu yanıtladık!

2 ay önce DÜNYA

İngiltere'nin Southport bölgesindeki Hart Caddesi'nde en az 8 kişinin bıçaklı saldırıya uğradığı, bazı yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

2 ay önce YEREL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yollardaki Kürtçe uyarı yazılarını Valiliğin ‘standart dışı’ olduğu gerekçesiyle sildirildiğini açıkladı.

2 ay önce EKOLOJİ-ÇEVRE

Gökçeyazı Türkmen Dağı Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği, Balıkesir'de yaptığı basın açıklamasıyla CVK Madencilik'in hukuka aykırı olarak başlattığı maden projesine karşı direnişini duyurdu. Dernek, projeye karşı açtıkları davaların devam ettiğini ve çevre ile insan sağlığına yönelik ciddi tehditlerin olduğunu vurguladı. 11 bin 317 imza toplayan dernek üyeleri, dilekçelerini Balıkesir Valiliği'ne teslim ederek projenin durdurulmasını talep etti.

2 ay önce SİYASET

AKP'li Ensarioğlu’ndan Yerlikaya’ya “Ölürüm Türkiyem”li gözaltı tepkisi: “Milliyetçilik üzerinden karıştırmak karşı milliyetçilikleri de kışkırtır”

2 ay önce GÜNDEM

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Roman vatandaşların sorunlarını TBMM’ye taşıdı. “Roman çocuklar arasındaki bodurluk oranı Türkiye genelinin iki katı daha yaygın, bebek ölüm hızı Türkiye genelinin iki kat üzerinde. Aslında dışarıdan baktığınızda 9-8lik gözüken hayatların,  yönetenler sayesinde 0-0’lık olduğunu kabul edip, Romanlara insanca bir yaşam sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

2 ay önce DÜNYA

Çin'de yapay zeka temelli buluş patentlerinin sayısının 2023'te 378 bine ulaştığı duyuruldu.

2 ay önce BİYOGRAFİLER

Sosyal medya fenomeni ve modacı olan Dila Tarkan kimdir sorusunu araştırdık! Özel hayatından kariyerine değin edindiğimiz bilgileri derledik.