2 ay önce Bilim, teknoloji

Japon bilim insanları, bilimsel keşif için ilk kez "yapay zeka bilim insanı" geliştirdi.

2 ay önce DÜNYA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Orta Doğu’ya yapması planlanan seyahatini iptal ettiği bildirildi.

2 ay önce ORTADOĞU

Kerkük Valisi olarak seçildikten sonra bugün mazbatasını alan ve göreve başlayan Rebwar Taha, Kerkük’ün örnek bir birlikte yaşama merkezi haline getireceklerini, bunun için tüm siyasi partilerle çalışacaklarını açıkladı. Taha, Türkmenlere yönelik mesajında hakları koruyacaklarını kaydetti.

2 ay önce DÜNYA

M çiçeği (mpox) virüsü hızla yayılıyor. Afrika Birliği, Afrika ülkelerinde yayılan virüse karşı kıta çapında halk sağlığı için acil durum ilan edildiğini bildirdi. 13 ülkeye yayılan virüs nedeniyle şimdiye kadar 517 kişi yaşamını yitirdi.

2 ay önce SİYASET

YRP lideri Fatih Erbakan, partisinden bazı isimleri transfer edeceği öne sürülen AKP'yi 'siyasi şantaj'la suçladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Erbakan'ın sözlerine yanıt verdi.

2 ay önce DÜNYA

ABD'li dev savunma sanayi şirketleri Lockheed Martin ve General Dynamics, katı yakıtlı roket motorlarının üretimi için stratejik ortaklık anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

2 ay önce ORTADOĞU

ABD Dışişleri Bakanlığı, “Demokratik Suriye Güçlerini (DSG) güçlü bir askeri ortak olarak gördüklerini ve IŞİD’in güçlenmemesi için birlikte çalışmaya devam edeceklerini” açıkladı.

2 ay önce KAYSERİ

Kayseri’de Hüdai Çeliker’in kaçak olarak sünnet ettiği 7 yaşındaki çocuğun cinsel organı kangren oldu. Hastaneye kaldırılan küçük çocuğun cinsel organı tamamen kesildi. Yaşananları anlatan küçük çocuğun babası, "Oğluma 'babana bir şey demeyeceksin yoksa kökten keserim diye korkutmuş" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

2 ay önce GÜNDEM

Eskişehir’de miğfer ve maske takıp sokağa inerek bıçakla rastgele insanlara saldıran Arda K’nin savcılık ifadesi tamamlandı. Saldırganın avukatı, Arda K'nin 'Nazi sempatizanı' olduğunu söyledi.

2 ay önce ERZURUM

Erzurum'un İspir ilçesinde traktörün devrilmesi sonucu 11 kişi yaralandı.