Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesi için Ankara-Şam hattından gelen olumlu sinyaller sonrası beka endişesi yaşayan Ankara’nın maaş ve silah yardımı yaptığı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, Suriye’nin kuzeyindeki PTT binalarına saldırmış, Türk bayraklarını yakarak olaylara neden olmuştu.

Olası bir normalleşme sürecinde ÖSO üyelerine ne olacağına dair soruların yanıtı ise henüz yok. Tam da bu süreçte ÖSO komutanlarının önce MHP lideri Devlet Bahçeli’yi, akabinde de mafya lideri Alaattin Çakıcı’yı ziyaret etmesi dikkat çekti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Hamza Özel Kuvvetleri Komutanı Seyf Bolat ve Süleyman Şah Genel Komutanı Muhammet Cesim, Türkiye’ye gelerek Alaattin Çakıcı’yı ziyaret etti.

Çakıcı, bu ziyaretin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Alaattin Çakıcı Öso Komutanları

Fotoğrafta masada duran ‘kama’ dikkati çekti.

Çakıcı, hesabından ziyarete ilişkin şunları yazdı:

“ÖSO Hamza Özel Kuvvetleri Komutanı Seyf Bolat ve Süleyman Şah Genel Komutanı Muhammet Cesim ziyaretime geldiler. Tüm Dünyada ki Türkmenlerin haklı davalarında yanında durmak Türkiye ve Dünya Türklerinin asli görevidir.Rabbimin rahmeti inananların üzerine olsun. Alaattin ÇAKICI”