Salgının seyrini değerlendiren İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, "Aç-kapa, vakalar artsın-azalsın’, bu yöntemle salgını engelleme mümkün değil" ifadelerini kullandı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama ve tam kapanma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Covid-19 salgınını kontrol altına almada aşılamanın hayati önemine dikkat çeken Küçükosmanoğlu, Türkiye’nin şu anda aşı uygulamasında en yavaş dönemini geçirdiğini söyledi.

"SALGININ KONTROLE ALINMASI KAÇARAK DEĞİL AŞIYLA OLMALI"

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’a konuşan Küçükosmanoğlu, tam kapanmada aşılama uygulamasında yaşanan yavaşlamaya dikkat çekti ve "Salgının kontrole alınması kaçarak değil aşıyla olmalı" diyerek İsrail ve Britanya’ya işaret etti. Bu ülkelerde aşılama sayesinde yaygın test yapmalarına rağmen vakalarda azalma görüldüğünü belirten profesör sözlerini şöyle sürdürdü:

"AŞILANMANIN HIZLANMASI LAZIM"

“Bizim bu günleri boşa geçirmememiz lazım. Aşı yapamadıkça belki insanlar üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyacak. Biz aşımızı ocakta olduk, belki yine sıraya gireceğiz. ‘Aç-kapa, vakalar artsın-azalsın’, bu yöntemle salgını engelleme mümkün değil. Aşılamanın hızlanması lazım.” Test sayısındaki azalmaya değinen Prof. Dr. Küçükosmanoğlu temaslılar arasında bile sadece semptomlular test yapıldığına dikkat çekti.

"GERÇEKÇİ SAYILARIN BULUNMASINI ENGELLİYOR"

Kritik pozisyonda çalışan toplu taşıma şoförleri, taşımacılık sektörü, gıda sektörü çalışanlarına gibi gruplara düzenli olarak test yapılmasını önerdiklerini hatırlatan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri, “Böyle bir tarama olmaması gerçekçi sayıların bulunmasını engelliyor. 16 milyon kişi hâlâ çalışmaya devam ediyor. En azından bu kişilerin testle taranması gerekir” dedi.