Sağlık Bakanlığı'na bağlı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son iki günde açıklanan vaka sayılarına dair "Bu bir uyandırma alarmı" ifadesini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'de son iki günde açıklanan vaka sayıları hakkında uyarıda bulundu.

"SALGIN KALDIĞI YERDEN DEVAM ETMEK İÇİN FIRSAT KOLLUYOR"

Türkiye'de normalleşme dönemine geçilen 1 Haziran'dan itibaren vaka sayılarında yaşanan artış, bilim insanlarını korkutuyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 12 ve 13 Haziran tarihlerinde açıklanan günlük vaka sayılarını sosyal medya hesabı Twitter'dan değerlendirdi. Özlü, "İki gündür günlük olgu sayımızda artış var. Bu bir uyandırma alarmı. ‘Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük’ gibi davranmaya devam edemeyiz. Virüs tedbirsizliği affetmiyor. Salgın kaldığı yerden devam etmek etmek için fırsat kolluyor" dedi.

"HİÇBİRİMİZ GÜVENDE DEĞİLİZ"

Salgınla mücadelenin hep birlikte verilebileceğinin altını çizen Özlü, "’Bana bir şey olmaz’ demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise da dün yaptığı paylaşımda, “Vaka sayısındaki artış, tedbirlere uymayanları uyarıyor” demişti.