Ankara'da 4 Haziran'da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi tarafından bulunan Aleyna Çakır'ın, birlikte olduğu Ülkücü Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Konuyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklama yaparak, Aleyna Çakır'ın astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını belirtti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sema Esen (Aleyna Çakır) ölümü ile ilgili olarak bazı sosyal medya hesapları üzerinden olayın intihar değil cinayet olduğu yönünde yapılan paylaşımlar nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, 3 Haziran’da Ankara’nın Keçiören ilçesinde Sema Esen’in (Aleyna Çakır) ölümü ile ilgili olarak bazı sosyal medya hesapları üzerinden olayın intihar değil cinayet olduğu yönünde paylaşımlar yapılması nedeniyle açıklama yapma gereği duyulduğunu belirtti.

“ŞÜPHELİ ŞAHISLAR ADLİ MERCİLERCE SERBEST BIRAKILMIŞTIR”

Açıklamada, “17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahıs Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, Ümit Uygun ve E.Ö. tarafından darp edildiğini, astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek Ümit Uygun ve E.Ö.’den şikayetçi olmuştur. Aynı gün mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmıştır” denildi.

“ADLİ TAHKİKAT DEVAM ETMEKTEDİR”

Açıklamada ayrıca, “3 Haziran 2020 günü söz konusu intiharla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edilmiş, olay yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili olarak Ümit Uygun ve B.G. isimli şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır'ın 4 Haziran günü Ankara'da intihar ettiği haberlere yansımıştı. Cansız bedeni sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından bulunan Çakır'ın arkadaşları, intihar haberine şaşırmış ve inanmadıklarını söylemişti. Dünden bu yana sosyal medyada Ümitcan Uygun'a ait olduğu anlaşılan videolar ile birlikte bu şüphe giderek belirginlik kazandı. Videoda Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun tarafından darp ediliyor ve canlı yayında yerde yatan baygın görüntüsü paylaşılıyor. Ümitcan Uygun videoda, "Öyle yapılmaz böyle yapılır" diyor.

DEFALARCA ŞİKAYET ETMİŞ YARDIM İSTEMİŞ

Görüntüler sosyal medyada infial yaratırken, Aleyna Çakır'ın arkadaşlarına gönderdiği ses kaydı da cinayet şüphesini güçlendirdi. Ses kayıtlarında Ümitcan Uygun tarafından şiddete maruz bırakılan Çakır, arkadaşlarından yardım isterken duyuluyor. Ayrıca arkadaşları Aleyna Çakır'ın Ümitcan Uygun'u defalarca savcılığa şikayet ettiğini fakat herhangi bir işlem yapılmadığını da sosyal medyada dile getirdi.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI ÜYESİ

Ümitcan Uygun'un hakkındaki şikayetlere rağmen herhangi bir işleme tabi olmadan hayatına devam etmesi ve Aleyna Çakır'ı şiddete maruz bırakması, Uygun'un bazı çevreler tarafından kollandığı sorularını da beraberinde getirdi. Uygun'un sosyal medya paylaşımları ve fotoğraflarına bakıldığında se koyu bir Ülkücü ve MHP üyesi olduğu anlaşılıyor. Yurttaşar, sosyal medya paylaşımlarında iktidar bloğuna yakın duran kişilerin yaptıkları suçlardan hızlıca sıyrıldıklarını hatırlatarak Uygun için aynı senaryonun işlememesini talep etti.