Sultangazi ilçesinde arkadaşlarıyla piknik yapmaya giden 16 yaşındaki Elif Çakal'ın uçurumdan düştüğü belirtildi. Çakal'ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde 16 yaşındaki Elif Çakal taş ocakları çevresinde bulunan bir uçurumdan düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. İddiaya göre 16 yaşındaki Elif Çakal, 4 arkadaşıyla birlikte Cebeci Mahallesi’nde bulunan taş ocakları mevkiine piknik yapmak için geldi. Elif Çakal uçurumdan düşerek yaşamını yitirdi. Elif Çakal’ın 2 erkek arkadaşı olay yerinden kaçarken, 2 kız arkadaşı ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sürdüğü aktarıldı.

“KONUŞTUĞU ÇOCUK, BİR GÜN ÖNCE ‘SENİ ÖLDÜRECEĞİM’ DEDİ”

DHA’nın haberine göre; annesi Hacer Çakal, şu açıklamayı yaptı: “Konuştuğu bir çocuk vardı. Bir gün önce kapıya gelip Elif’e, ‘Seni öldüreceğim’ dedi. ‘Bir gün sonra ölüsünü alacaksınız’ dedi. Onun üzerine bu olay oldu. Tehdit etti. Ben de çocukla tartıştım. Onların bir parmağı var. O kızlar sürekli yanına giderdi. Kötü yola sürüyorlardı. Kızım aradı, ‘Elif intihar etmiş. Hastaneye, karakola bir bakın’ dedi. Ben de gittim, konuştuğu çocuğu bulup sıkıştırdım. Baktım, üzgündü. Kardeşi geldi, bizi intihar ettiği yere götürdü. O Senem, kızımı gece saatlerinde hep çağırırdı. Birkaç gün önce de tehdit etti. Sesli mesajlar atmış; ‘Seni o oğlanların yanında kurtarmayacağım’ diye. Kızım da ağlayarak sesli mesaj atmış. ‘Bana bir şey yapmayın’ demiş. Onlar yaptılar. Benim çocuğumu uçurumdan aşağı ittiler. İntihar edecek bir çocuk değildi.”