SİYASET

Tülay Hatimoğulları: 'Çözüme dair plan açıklanırsa barış konuşulabilir'

DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, AK Parti ve muhalefete seslenerek "Çözüme dair bir plan açıklanması halinde barış konuşulabilir" dedi

Abone Ol

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Meclis’te düzenlenen haftalık grup toplantısında güncel gelişmelere dair konuştu.

"Çözüme dair bir plan açıklanması halinde barış konuşulabilir" diyen Hatimoğulları'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Kürt sorunu

‘’Bunlar iç barıştan bahsediyor, ya da bu savaşa karşı yeni bir ivme kazandırmak isterler siyaseten. Elbette bütün bunlar konuşulup tartışılacak konular ama böyle bir niyetleri olduğu halde MGK'nin sonuç bildirgesindeki beş maddenin ilk üçü Kürtleri daha fazla nasıl öldürürüz, Kürtleri nasıl daha fazla döveriz üzerine endekslenmiş ve özetlenmiş üç madde.

Böyle mi sağlanacak iç barış? Böyle mi sağlanacak iç barışın stratejisi böyle mi oluşturulacak?

Bir kez daha yineliyoruz, Türkiye'de Kürt sorunu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmelidir. Sadece Türkiye'de değil, Suriye'de statü elde etmek üzere olan Kürt halkının statü hakkında dayanışmacı bir çizgiyle yaklaşılmalıdır. Bu buranın, Türkiye'nin resmi görüşü olarak da böyle sunulmalıdır. Barışın bölgede sağlanmasının yolunun da buradan geçtiğini kimse unutmamalıdır.

Ve bizler bu taleplerimizi yükseltmek için İmralı'da sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini canı yürekten savunuyoruz. Bunun için de 13 Ekim'de Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm için Amed'de olacağız."

'Barış konuşulabilir'

‘’AKP ve ortakları bu tablonun neresinde? Ana muhalefet partisinin bu sorunun çözümüne yönelik nasıl bir politikası var bunu kamuoyuna açıklamak zorundalar. DEM Parti olarak biz onurlu barış istiyoruz. Onurlu barışın tesis edilmesi için ödenecek her türlü bedeli ödemeye, müzakereye ve diyaloğa hazırız. Çözüme dair bir plan ve programın kamuoyuna açıklanması halinde barış konuşulabilir. Biz toplumsal barışı ezilenlerle, emekçilerle, kadınlarla sağlamak konusunda hazırız.’’