GÜNDEM

Türk Tabipler Birliği: Sorumluları halkın iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz

Türk Tabipler Birliği (TTB) Hakkari belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili, “Siyasal iktidarın tümüyle araçsallaştırdığı yargı organları eliyle seçilmişlere müdahalesini yakın zamanda deneyimlemiş bir meslek örgütü olarak, tüm sorumluları derhal halkın iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz.” açıklaması yaptı.

Abone Ol

Türk Tabipler Birliği (TTB) Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak yerine kayyım atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İçişleri Bakanlığı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alındığını, belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldığını ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in vekaleten atandığını duyurmuştur.

Toplumsal sağlığın olmazsa olmaz koşulu demokrasi, demokrasinin de olmazsa olmaz koşulu halkın oylarıyla seçilmiş kişi ve organlara saygıdır. Demokratik kuralların ve işleyişin olmadığı bir “demokrasi”, hamasi politik söylemleri süslemekten başka bir anlam taşımaz. Henüz iki ay önce halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarının, 10 yıl önce açılmış bir dava dosyası gerekçe gösterilerek, atanmış bir bürokrat olan İçişleri Bakanı tarafından görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması; apaçık bir şekilde halkın iradesinin yok sayılması, demokratik kuralların çiğnenmesi ve hukuksuzlaştırmanın sürdürülmesidir.

Siyasal iktidarın tümüyle araçsallaştırdığı yargı organları eliyle seçilmişlere müdahalesini yakın zamanda deneyimlemiş bir meslek örgütü olarak, tüm sorumluları derhal halkın iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz.