ÖİB’nin taşınmaz satışı konulu tebliği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Buna göre; mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı, Ankara ve Kütahya'daki iki taşınmazın satışına onay verildi.

ÖİB’nin satış onayına ilişkin kararı şöyle:

“Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ankara ili, Beypazarı ilçesi, Hacıkara Mahallesi, 980 ada 10, 11, 12, 13, 14 ve 15 parsel numaralı, toplam 3 bin 610 metrekare yüzölçümlü taşınmazların bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilmesini teminen gerçekleştirilen ihaleler sonucunda en yüksek teklifi veren Recep Olcay’a 10 milyon 850 bin TL bedelle satılmasına karar verildi.

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan Kütahya ili, Dumlupınar ilçesi, Turgut Özal Mahallesi, 216 ada 20 parsel numaralı, 4 bin 3636 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapıların satış yöntemiyle özelleştirilmesini teminen gerçekleştirilen ihaleler sonucunda en yüksek teklifi veren İbrahim Örkmez’e 1 milyon 650 bin TL bedelle satılmasına karar verildi.”