Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki tuz madeni, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere ülkenin karla mücadele ve sofralık tuz ihtiyacını büyük oranda karşılarken; Azerbaycan, İran ve Gürcistan'a da tuz ihracı yapılıyor. Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Said Sadrettin Türkan, "Kış şartlarında buzlanmaya karşı Tuzluca’mızın tuzu hayat kurtarıyor” dedi.

Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Tuzluca madeninin çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Türkan, şöyle konuştu:

"Tuz mağaralarında çıkan tuz gerek sofralık, gerek sanayilerde fabrikalar gerekse kışın zor şartlarında yol tuzlamalarında kullanılmaktadır. Şu anda yanımızda çuvallarda bulunan tuz 0.5 milimlik yol tuzlamasında kullanılan tuzdur. Başta Doğu ve Güney Doğu Anadolu olmak üzere komşu ülkelere Gürcistan ihracatı yapılmak üzere hazırlanmış kumlama karla mücadele tuzudur. Kış şartlarında buzlanmaya karşı Tuzluca’mızın tuzu hayat kurtarıyor. Tuzluca’mızdan çıkan bu özellikle yol tuzlamaların da kullanılan bu tuzla buzlanma önlenmekte ve trafik kazalarının önüne geçilmektedir. Çok farklı alanlarda kullanılan Tuzluca kaya tuzunun en büyük özelliklerinden bir tanesi de dünyadaki en zengin minerale sahip olan tuz olmasıdır.”

Tuzların Doğu Anadolu Bölgesi’nde kışın karla mücadele için kullanımının yanı sıra Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Ukrayna’ya ihraç edildiğini belirten Türkan, "İlçemize ismini veren bu tuz madeni, ülkemizin ve komşu ülkelerin önemli ölçüde yemeklik ve diğer tuz ihtiyacını karşılıyor" dedi.