Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasıyla yürütülen ön araştırma sonucunda, Rekabet Kurulu soruşturma başlatma kararı verdi.

Rekabet Kurulu, Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ, As Tavukçuluk Tarım İşl. San. ve Tic. Ltd. Şti., Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ, Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ, CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ, Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ ile Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ hakkında soruşturma başlatacak.

Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ'nin alıcılarının fiyatlarını belirleme konusunda, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ'nin alıcılarına bölge ve müşteri kısıtlamaları getirme, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise alıcılarına fiyat belirleme ve rekabet etmeme yükümlülükleri ile bölge ve müşteri kısıtlamaları getirme iddiaları üzerine ayrıca soruşturma açılmasına karar verildi.