dokuz8TV'de Gündem Siyaset programında Siyasetçi ve Yazar Selim Akmen ile dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, gündemi yorumladı.

Selim Akmen, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi ile Anayasa'nın ihlal edilmesi hakkında, "Artık fiilen bir devlet değiliz. Çünkü devlet için Anayasa gerekiyor. Seçim yasaklarının da bir önemi yok, Anayasa yok. Artık güç kimin elindeyse kural koyan odur. Bu da siyaset bilimi literatürüne göre Faşizmdir" dedi.

"evlet yok ama tabi Erdoğan ve Bahçeli'nin devleti diyebilirsin. Ben Anayasa'yo 301 ile değiştirdim diyebilirler. Ne diyeceksin? Yok demek için kime gideceksin? Emniyet, yargı onların elinde" ifadelerini kullanan Selim Akmen, sine-i millet vurgusu yaptı.

"TBMM'DE GER TÜRLÜ KATILIM İKTİDARA MEŞRUİYET SAĞLAR"


Akmen, "Sine-i millete gidilmeli. TBMM'de her türlü katılım iktidara meşruiyet sağlar. Sinei millet ciddi bir şekilde düşünülmeli. Vekil güvencesi yok artık. Vekil gücünü Anayasa güvencesinden alıyor ve Anayasa artık yok. Ciddiden öte sinei millet mecburi bir adım.

Gökhan Biçici de artık seçimlerdeki stratejilerin de anlamlı olmadığını söyledi. Biçici, DEM Parti'deki "kayyım atanacak mı atanmayacak mı" sorusunun anlamsız kaldığını belirtti. Biçici, Anayasa'nın olmadığı yerde artık aday profilini değiştirmenin anlamlı oladığınıi iktidarın istediği gibi hareket edebileceği yorumunu yaptı.

Akmen de "İktidar 301 oyla Anayasa'yı değiştirdik derse kim ne diyebilir? Sinan Oğan'ın planı buydu işte, Akşener'in de devlete getirdiği son görev dediği de" dedi.

Biçici, 14 Mayıs seçimleri sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'na aleyhinde yapılan kazanılacak aday algısı yapanlara dikkat çekti. Akmen de, "Anayasal güvence yok. Kalkıp düşünecekler. 5 ayda geldiğimiz nokta ne Anayasa ne Yargı var" cümlesini kurdu.


CHP'DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI! TASFİYE Mİ VAR?

Biçici ve Akmen, CHP'deki adaylık tartışmalarına değindi. Aday seçim sürecinde 'tasfiye' sürecinin tat kaçırmaya başladığını dile getiren Biçici, "Birbirinin başarısızlığı üzerinden hesap yapanlar var. Saray rejimine karşı en güçlü aday profili, halk ittifakı yapmak yerine bambaşka ajandalar yapınca güvenlir olmuyorsun. Çay simit hesabı yapıyorsun ama Hacer Foggo yok. Bana inandırıcı gelmiyor" dedi.

Akmen de, "Hacer Foggo bir şey kaybetmez. Yoksullar kaybeder, CHP kaybeder" dedi. Akmen, "Kılıçdaroğlu'nu destekçileri tasfiye edilmiyor" argümanını desteklemek için Zeydan Karalar'ın örnek gösterilmesine isyan etti. Akmen, Adana'da CHP'nin Karalar dışında başka bir şansı olmadığını vurguladı.

Akmen, "Zeydan Karaları paşa paşa aday göstereceksin. Bana o ayağı yapmayacaksın. Soyer'i de göndermenin bu adayla hiçbir anlamı yok. Çıkardığın adayı da savunamıyorsun. Sen artık genel başkansın kongre hesabı bitmeli. Kemal bey de 5-6 yılda kontrolü ele aldı.  Altı ayda kontrolü alamazsın. Gerekirse Hatay'ı kaybet bana değişimi göster. CHP seçmeni bilsin, Alevi tasfiyesi de partide yok. Adaylar ortada. " dedi.


Biçici'de CHP'dekş Alevi-Kürt tartışmalarının Hacer Foggo gibi önemli adayların elini zayıflattığı, tartışılmasının önüne geçtiğini dile getirdi. Biçici, yönetimin Foggo tartışmasında kadın adayları göstermesinin de anlamlı olmadığını dile getirdi. Akmen de Biçici'ye katılarak, "Foggo, zaten Çeşme'yi, zengin yerleri değil, yoksullara yardım etmek istiyor. Özgür Özel'in karşısına Foggo ve Savaş hep çıkacak"  yorumunda bulundu.