Balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostlukla tanınan Yaren leylek, bu yıl da Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi Eskikaraağaç'a geldi. Yaren ve eşi Nazlı'nın 4 yavrusu oldu. Ancak yavrulardan ikisi, yumurtadan çıktıktan kısa süre sonra öldü.

Diğer yavrulardan biri, yuvada bitkin halde bulundu ve Karacabey Belediyesi ekiplerince yuvadan alınarak tedaviye başlandı. Yavru leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde enfeksiyon nedeniyle tedavi ediliyor.

Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Türkiye ve Avrupa'da leylek yuvalarında bazı sorunlar yaşandığını belirtti. Tüydeş, iklim değişikliği nedeniyle ani hava değişikliklerinin ve orantısız yağışların leylekleri zor durumda bıraktığını ifade etti.

Tüydeş, Yaren ve Nazlı'nın geçmişte 6 yavru büyüttüğünü ve şu anda tedavi edilen yavrunun durumunu yakından takip ettiklerini söyledi. Veterinerlerle görüşen Tüydeş, yavrunun durumunun biraz daha iyi olduğunu, ancak henüz kritik durumu atlatmadığını belirtti.