YARARLI BİLGİLER

Yaşar Okuyan kimdir? nerelidir?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Abone Ol

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

28 Ağustos 1950’de Yalova’nın Elmalık köyüne doğdu.

İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezunu olan Okuyan, uzun yıllar çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabirlik, foto muhabirlik, köşe yazarlığı, istihbarat müdürlüğü yaptı.

Aktif siyasete 1970’lerde MHP’de başladı. O yıllarda MHP’nin yayın organı Hergün Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.

12 Eylül 1980’deki askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda MHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak yargılandı.

Mesut Yılmaz’ın 1991’de ANAP lideri seçilmesinden sonra bu partiden Meclis’e girdi. 1995 ve 1999’da Yalova milletvekili seçildi.

28 Mayıs 1999 – 8 Ağustos 2002 tarihleri arasında Bülent Ecevit’in başbakanlığında kurulan hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı.

Daha sonra Mesut Yılmaz’la ters düşünce ANAP’tan istifa ederek MHP’ye döndü.

2004’te MHP’den de ayrıldı, DYP’den Yalova Belediye Başkan Adayı oldu ancak seçilemedi.

28 Şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisi’nin başına geçti.

Mayıs 2005’te yapılan olağan kongrede partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirtti. Partinin amblemi de “yeşil zemin üzerinde güneş” oldu.

2008 yılında Hürriyet ve Değişim Partisi’ni kapatarak, kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi’ne katıldı. Daha sonra Yaşar Nuri Öztürk tarafından partiden ihraç edildi.

İşçi Partisi’nin 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan kongresinde kurulan Vatan Partisi’nde genel başkan yardımcılığına getirildi. 2018 yılında görevinden ayrıldı.

Yaşar Okuyan son olarak da 5 Şubat 2019’da CHP’ye katıldı.

Okuyan CHP grup toplantısında rozet takma töreninde yaptığı konuşmada, “40 yıl öncesinde kalmış sağ sol meselesini yeniden gündeme getirme çabası var. Belli merkezlerden iktidar ve yandaşları 40 sene öncesinin olaylarını kaşımak istiyorlar. Bu oyunu bozmak zamanıdır. Bu yüzden Atatürk’ün partisine, Mustafa Kemal’in partisine geldik” demişti.