Horasan ilçesinde, 24 Ekim 2022'de meydana gelen olayda, Ezalettin Sarıyıldız adlı erkek, eşi Yasemin Sarıyıldız'ı 11 kurşunla öldürdü. Savcılık, Ezalettin Sarıyıldız'ın ruhsatlı silahıyla eşini kasten öldürdüğünü iddia etti. Otopsi raporu, Yasemin Sarıyıldız 4’ü ölümcül olmak üzere 11 atış sonucu öldüğünü ortaya koydu.

Dava, Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü ve tutuklu sanık Ezalettin Sarıyıldız mahkemeye katıldı. Yasemin Sarıyıldız'ın ailesi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği avukatlarından Berfin Ozan da duruşmada hazır bulundu.

YASEMİN'İN KARDEŞİ: ABLAMI, 'KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜM' DİYEREK TEHDİT ETMİŞ

Yasemin Sarıyıldız'ın kardeşi, Abdullah Kurt, ablasının aylar önce misafir olarak gittiği evde şiddete uğradığını belirtti. Kurt, ifadesinde “Olaydan bir yıl önce ablamın evine misafir oldum. Sanık, ablama bağırıp, hakaret ediyordu. ‘Çocuklarına siz neden bu kadar oldunuz, olmasaydınız’ diyordu. Ben yaşananlara üzülerek başka odaya geçtim. Ben evden ayrıldıktan sonra ablamı dövmüş. Ablamı ‘Ailene bir şey yansıtırsan kardeşini öldürürüm’ diye tehdit etmiş” dedi.

TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA: ONU DEĞİL, KENDİMİ VURMAK İSTEDİM

Sanık Ezalettin Sarıyıldız ise ‘eşini kasten öldürmediğini ve onu sevdiğini’ iddia etti. Sarıyıldız’ın savunması şöyle:

Allah biliyor, ben eşimi kasten öldürmedim. Eşimle hiçbir problem yaşamadım. Onu çok sevdim. Benim elimdeki silahtan çıkan kurşunla öldü ama ben inanın onu değil kendimi vurmak istedim. Eşim müdahale eder, engel olur diye düşündüm. Eşim dışarıya çıktı sanmıştım ama nasıl oldu anlamadım. Eşimin ailesinin iddia ettiği gibi birisi olsaydım bunların hiçbirisi burada olmazdı.

MAHKEMENİN KADIN ÜYESİNDEN MUHALEFET ŞERHİ

Mahkeme heyeti, iyi hâl indirimi ve haksız tahrik nedeniyle Ezalettin Sarıyıldız'ın cezasını 20 yıla düşürdü. Ancak mahkemenin kadın üyesi, söz konusu karara muhalefet etti.