DOKUZ8AKADEMİ

Yeni medya farklı yönleriyle dokuz8ATÖLYE’de

dokuz8AKADEMİ, genç gazeteci adaylarına yönelik yaz dönemi boyunca hem teorik eğitim hem pratik imkanı sunan dokuz8ATÖLYE’yi başlattı. Eğitim programıyla genç gazeteci adaylarının dijital çağa uyumunun sağlanması ve hak odaklı haberciliğin yaygınlaşması hedefleniyor.

Abone Ol

dokuz8AKADEMİ; genç gazeteci adaylarına, öğrencilere ve gazetecilik yapmak isteyen yurttaşlara yönelik dokuz8ATÖLYE isimli yeni bir eğitim programı başlattı. Pilot uygulaması geçtiğimiz günlerde başlayan ve yaklaşık üç ay sürecek olan program kapsamımda “Dijital çağda haber nedir?” den başlanarak pek çok soruya yanıt aranıyor, hem eğitim modülleri içinde hem de staj programı formunda pratik eğitimler sunuluyor. Yaz boyu sürecek atölyede yer alan katılımcılar, çok yönlü bir staj-eğitim programının parçası oluyor.

KESİNTİSİZ, ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM

dokuz8HABER merkezi editörlerinin günlük mentorluğunun yanı sıra, haftalık eğitimlerle alanında uzman eğitimciler atölye katılımcılarına sunumlar yapıyor. Kısa süre önce başlayan atölye kapsamında dokuz8HABER Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara’nın yaptığı sunumda, “Haber nedir?” sorusu tartışıldı, “Dijital Çağda Haberin Yapısal Özellikleri” ele alındı. Gazeteci Bekir Güneş ise “Sahada Gazeteci Olmak” üzerine bir sunum gerçekleştirdi, gazetecinin haber kaynağı ile ilişkisinden haber takibinin nasıl olması gerektiğine kapsamlı bilgiler verdi.

DOĞRULUK PAYI İLE ORTAK EĞİTİM

Dokuz8ATÖLYE kapsamında son olarak Doğruluk Payı’ndan Şef Editör Koray Kaplıca, veri doğrulama konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Genel bilgilendirme ve kavramsal tartışmaların yanı sıra dijital veri doğrulama araçlarını detaylı biçimde anlatan Koray Kaplıca, Doğruluk Payı deneyimini de aktardı.

dokuz8ATÖLYE’de farklı alanlardan uzman isimler, akademisyenler ve deneyimli gazeteciler de eğitim programında yer alacak, katılımcılara bilgi ve deneyim aktarımında bulunacak.

TEORİ VE PRATİK BİR ARADA

dokuz8ATÖLYE katılımcıları, yaz dönemi boyunca eğitim modüllerinin yanı sıra haber ve yayın üretim süreçlerine de aktif olarak katılacak. “Pandemi Sonrası Dünyada Dijital Dönüşüm ve Yeni Medya”, “Haberde Toplumsal Cinsiyet Odaklı Yaklaşım”, “Basın Fotoğrafçılığı”, “Mobil Odaklı Video Habercilik” ve “Haber için Sosyal Medya ve Sosyal Medya Araçları” gibi daha pek çok başlıkta hak odaklı habercilik ilkelerine uygun eğitimler verilecek. Atölye katılımcıları ayrıca süreç boyunca haber merkezi faaliyetine katılacak ve dokuz8TV yayınlarında görev alacak.

dokuz8ATÖLYE, ekim ayından itibaren yoluna yeni katılımcılarla devam edecek.