Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar istifasına partisi Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı tepki gösterdi. YRP Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu,  "Bu istifa kendiliğinden bir anda gelişen birşey değil. Planlanmış kişilere göre değil AK Parti tarafından Yeniden Refah’a kaybettirme projesidir" düşüncesini dile getirdi.

Gülpınar’ın ardından Yeniden  YRP Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkanvekili Ahmet Oruç’un da partisinden istifa ettiği öğrenildi.

Gülpınar’ın istifasına ilişkin YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın açıklama yapacağını belirten YRP Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu şu ifadeleri kullandı: 

-Genel merkezimizle irtibat halindeyiz genel başkanımız akşam bir açıklama yapacak. Genel başkanımız açıklama yapmadan herhangi bir açıklama yapılmaması hususunda talimat aldık. 

-Bizde genel merkezimizin vereceği kararlar doğrultusunda basın açıklaması yapmayı düşünüyoruz. Bu istifa kendiliğinden bir anda gelişen birşey değil. Planlanmış kişilere göre değil AK Parti tarafından Yeniden Refah’a kaybettirme projesidir. 

“BU İSTİFA BİR ANDA GELİŞEN BİR ŞEY DEĞİL”

-İstifasıyla ilgili bize herhangi birşey iletmedi. Daha önce görüşmelerimiz oldu büyükşehir başkanımız her zaman bir araya gelip istişare ettik bunun ötesi yok” diye konuştu.

“ŞANLIURFALILARA YAPILMIŞ BİR YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

-Teşkilat olarak Gülpınar’ın her zaman yanında olduklarını söyleyen Yetimoğlu, Başkanımızın bir çalışma yapabilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştık. 

-Rahat bir ortamda Şanlıurfalılara hizmet etsin diye teşkilat olarak biz hep yanında olduk. Ama almış olduğu bu kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz  bu sadece Yeniden Refah Partisine değil bu 
Şanlıurfalılara yapılmış bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu sadece bizi bağlamıyor biz gerekli olan hassasiyeti ve kolaylığı sağladık ve yanında olduk. Ama kendisinin istifa etmesi kendi kararıdır” ifadelerini kullandı.

"İSTİFALARIN DEVAMI GELEBİLİR"

‘İstifaların devamı gelebilir mi?’ sorumuza ise Yetimoğlu, “Tabiki gelebilir, onunda kendine göre hareket ettiği şahıslar var tabii ama bunların azınlıkta olduğunu düşünüyoruz” diye cevapladı.

Kaynak: sözcü