İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın Sedat Peker ifşalarında adı geçen AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma davası açtığı eşi Ünsal Ban, ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve görevden ayrılan Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Salih Orakçı hakkında yapmak istediği suç duyurusu ‘savcı yok’ denilerek engellendi. Bir saat boyunca adliyede bekleyen Kırkpınar ve beraberindekiler daha sonra adliyeden ayrıldı.
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar Halk TV'nin Haber Masası programında gazeteci Can Coşkun'un sorularını yanıtladı. Olayın gündeme gelmesinin ardından Erzurum kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık olduğunu dile getiren Kırkpınar, Erzurum halkının üzüldüğünü ve halkta uzun süredir suç duyurusunda bulunmaları yönünde beklenti olduğunu söyledi.
“BİZE GEREK KALMADAN İŞLEM BAŞLATACAKLAR MI DİYE BEKLEDİK”
Kırkpınar bu konuyu biraz zamana bıraktıklarını ve yargı mensuplarının, savcıların kendilerinin şikayetine gerek kalmadan bir işlem başlatacaklar mı diye beklediklerini belirtti. Ancak böyle bir şey olmadığını belirten Kırkpınar, AKP'den de aynı beklentide olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"AK Parti bu konuda Erzurum halkını derinden üzen, rencide eden bu olaya en azından toplum vicdanını rahatlatacak girişimde bulunur mu? Ne yazık ki geçmişteki bakanların üzerini nasıl kapattılarsa bunda da yani strateji uygulanmaya alınınca... Biliyorsunuz genel merkezimiz de bu konuda suç duyurusunda bulundu ama Zehra Taşkesenlioğlu'nun Erzurum Milletvekili olması hasebiyle Erzurum halkının bu konuda bizden ciddi manada bir beklentileri var. Çünkü ortada ayan beyan işlenmiş yanlışlıklar var.
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK İÇİN ADLİYEYE GİTTİK”
2 buçuk milyon doları eşine evlendikten sonra verdiği, bu paranın kaynağının nereden olduğu ve bu parayı resmi yoldan vermeme işi... Sonra 70 milyon gibi bir tazminat davası açılması, birkaç milyon dolara yat kiralanması, bunu da Zehra Taşkesenlioğlu'nun itiraf etmesi bunların hepsi vatandaş tarafından ayan beyan biliniyor. Ama buna rağmen 3Y ile iktidara gelen yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele AK Parti dediğinin tam aksine bugüne kadar olduğu gibi burada da işin üzerini kapatmaya gidince biz de 50'ye yakın avukatımızla, hukukçumuzla, bütün il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte savcılara, adliyeye giderek suç duyurusunda bulunmak için dilekçelerimizi hazırladık."
“BİR SAATTEN FAZLA BEKLEDİK”
Adliyeye gittiklerinde bir saati aşkın bir süre binada beklediklerini kaydeden Kırkpınar, uzun süre beklemekten rahatsız olduğunu söyledi. Kırkpınar, "Avukatlara dedim ki 'bu iş bu kadar uzun mu sürüyor?'. 'Sürmemesi lazım' dedi. Avukat bey hangi odada hangi savcı ise gitti. Gittiği odada da avukatlar artık bu kartla giremiyormuş sadece adliye personeli giriyormuş. Geldi 'şu an kapılar kapalı' dedi" diye konuştu.
“İLGİLİ SAVCI ŞU AN YOK”
Bir süre daha bekledikten sonra katibin savcıya dosyayı iletmek üzere gittiğini ancak geri döndüğünde olumsuz yanıt verdiğini ise Kırkpınar şu ifadelerle anlattı: Biraz daha bekleyince dosyayı savcıya iletmeye giden katip, geri döndüğünde şöyle dedi: 'Bir savcımız hastanedeymiş, ilgili savcı şu an yok. Biraz istersen bekleyeceğiz. Şu an şikayet dilekçenizi gündeme alamıyoruz.' 'Hadi şikayet dilekçemizi aldığınıza dair evrak verin.' 'Hayır onu da veremiyoruz şu an kabul edemiyoruz.'
Erzurum Adliyesi'nde şikayet dilekçemizi verecek savcı bulamadık. Maalesef yargının iktidarın güdümüne girdiğine bir kez daha Erzurum'da 85 milyon da şahit oldu.
Biz orada İYİ Parti olarak gittik ama halk adına gittik. Fakat büyük bir hayal kırıklığıyla adliye binasından ayrılmak zorunda kaldık.