Yerel seçimlere sayılı günler kalırken, AKP kulisleri de İstanbul gündemiyle hareketlendi.

Bir grup AKP’linin Murat Kurum’un performansından rahatsızlığı konuşulmaya devam ederken, kulislerde partinin seçimini kazanmak için hazırlanmış farklı stratejileri olduğu, gelişmelere göre bunları devreye sokacağı ifade ediliyor.

"FARKLI STRATEJİLER DEVREYE SOKULABİLİR"

Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’ın haberine göre, İstanbul’u almak için tüm gücüyle yüklenen AKP’nin seçime bir hafta kala “her türlü girişimde bulunacağı ve farklı stratejiler hazırladığı” ifade ediliyor.

İddia: AKP'yi zorlayacak oy oranı belli oldu İddia: AKP'yi zorlayacak oy oranı belli oldu

AKP'li bazı kurmaylar, 2019 yılında seçimi “rant ekibi” olarak niteledikleri “reisçi ekibin” kaybettirdiği düşüncesinde.

Aynı ekibin yine devrede olduğunu belirten AKP’liler, “Bu ekibin ‘her türlü işe’ imza atarak 31 Mart akşamı da seçimi kaybettirebileceğini” değerlendiriyor.

İmamoğlu'ndan  Kurum'a: Yuhlamayın gülün yoksa 31 Mart'ı da çıkaramayacak İmamoğlu'ndan Kurum'a: Yuhlamayın gülün yoksa 31 Mart'ı da çıkaramayacak

"ERDOĞAN'I SAHADA GÖRMEK İSTEYENLER VAR"

Öte yandan son haftanın kritik olduğunu söyleyen AKP’liler, cemaatler, STK’ler ve hemşeri derneklerini yakın takibe aldı. İl örgütü ve genel merkezin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “mutlaka sahada görmek” istediği, Murat Kurum’un ısrarla bunun kendisine zarar vereceği düşüncesinde olduğu ileri sürüldü.

AKP’li kurmayları kaygılandıran bir diğer unsur ise İstanbul’daki Karadenizlilerin, Trabzonlu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yana tavır alacak olması.