Haber: Cesim İlhani

CHP Bağcılar İlçe Meclis Üyesi adayı Antikapitalist Müslüman kadın ve aktivist Hadiye Yolcu, seçim çalışmaları ve sokağın sesini dokuz8HABER’e anlattı.  

Çalışmaların yerel seçimlerden ziyade genel seçim havasında geçtiğini kaydeden Yolcu, şöyle konuştu:

“Yerel seçim yapıyoruz ancak genel seçim havası var. Duruma parti olarak bakan seçmen var, partisine rağmen yereldeki adayı önemseyen seçmen var. İstanbul, mikro Türkiye, ülkenin her yerinden insanlar var burada.  İstanbul'u kazanan başkan adayı, Türkiye'nin her kesiminden oy alabiliyor demektir bu. Bu açıdan önemlidir.”  

Kürt seçmen arasında İmamoğlu’nu destekleyen ve İmamoğlu’nu güçlü aday olarak görenlerin olduğunu kaydeden Yolcu şöyle devam etti:

“Kürt seçmen arasında İmamoğlu'nu destekleyen de çok. İmamoğlu'nun güçlü aday olmasının bunda etkisi büyük olmakla birlikte, yine Sayın Başkanın her kesime ayrımcılık yapmadan eşit mesafede durması, tüm İstanbulluları bir bütün olarak kucaklaması ve tabi ki 5 yılda ortaya koyduğu hizmetler etkili. Sahada yaptığımız çalışmalarda benim gördüğüm şu ki; İmamoğlu, partinin de önüne geçen bir isim. Yani CHP'ye yakın durmayan seçmen de İmamoğlu'nu desteklediğini söylüyor. Bu çok önemli, bir belediye başkanı her kesimden insanın gönlünü kazanmış görünüyor.” 

Sahadaki çalışmalarında AKP’ye karşı insanların öfkeli olduklarını gözlemledikleri ifade eden Antikapitalist Müslüman kadın Hadiye Yolcu, “CHP'ye oy vermek istemeyen muhafazakar kesimdeki seçmen de AKP'ye değil Yeniden Refah Partisi'ne oy vereceğini söylüyor. Çünkü halk öfkeli, hayal kırıklığına uğramış. AKP adayından da çok ümitli değiller açıkçası. Benim sahada gördüğüm bunlar” şeklinde konuştu.