Haber: Hülya Kılınç

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Manisa’ya geldi. Babacan’a DEVA Partisi Manisa Milletvekili Semra Aliye Kavaf, DEVA Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek eşlik etti. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek, özellikle emeklilerin büyük güçlük yaşadığını kaydetti. Emekli maaşıyla Türkiye'de yaşamanın çok zor olduğunu ve böylesine büyük sıkıntıyla Türkiye yakın tarihinde hiç karşılaşılmadığını ifade eden Babacan “Özellikle emeklilerin Türkiye’de büyük feryat ettiği bir dönemden geçiyoruz. Emeklimiz kira ödüyorsa onun temel ihtiyaçlarını karşılaması bile imkansız. Gerçekten büyük bir feryat var.” dedi.

 
“HİÇ KİMSE BU İKTİDARA MAHKUM DEĞİL”


Türkiye'nin hiçbir dönem bu kadar kötü yönetilmediğini ifade eden Babacan, ekonominin iyi olduğu dönemlerden kalan mirası yediklerini ve  o mirasın da bittiğini kaydetti.  Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin eksi 60 milyar dolara indiğine dikkat çeken Babacan, “İnsafsızca harcadılar. Gerçekten bu kadar berbat bir ekonomi yönetimi Türkiye yakın tarihinde hiç görmedi. İktidar bu kötü yönetim tablosunu örtmek için her tarafı donatıyor. Kafanızı çevirirseniz yoğun bir flama, bayrak ile vatandaşlarımıza adeta psikolojik baskı uygulamakta. Hiç kimse bu iktidara mahkum değil. Millet iradesini açıkça ortaya koyduğu anda iktidara sarı kart gösterir. Onun için biz sürekli cebimizde sarı kart taşırız. Diyoruz ki seçimlerden çıkacak sonuç mutlaka bir sarı kart olmalıdır. Ben bunu gösterince başkan niye kırmızı kart vermiyorsun. Diyorum ki o öbür cebimde saklı. Çünkü hükümete bir sonraki seçimlerde değiştireceğiz unutmayalım. Kırmızı kart bir sonraki seçimde iktidar değişeceği zaman kırmızı kart gösterilecek. Hep beraber Türkiye bir sonraki seçim sonrası aydınlığa ulaşacak” diye konuştu.