HABER: ALİ VEFA YURDAL

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ülke gündemine oturan Gaziantep mitinginde iktidara yüklendi. Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek “Duyuyor musun Beştepe? Bugün burası Demokrasi Meydanı. Biz dimdik ayaktayız” dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan seçim çalışmalarının ilk mitingini Gaziantep’te başlattı. Miting meydanı konusunda iktidar ile ters düşen ve ülke gündemini belirleyen ‘DEVA Gaziantep Mitingi’ nihayet gerçekleşti.

Oldukça yoğun ilgiyle takip edilen mitingde tahminlere göre 20-25 bin kişi miting alanını doldurdu. Mitingin açılış konuşmasını DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya gerçekleştirdi. Kaya, “Atasıyla, şanıyla, destanıyla güzel Gaziantep bugün bir başka güzelsin. Makamlara inat, makama değer katanlar olmak için geliyoruz. Bizler milletimizi bu kabustan uyandırmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“BUGÜN BURASI DEMOKRASİ MEYDANI”

Ali Babacan, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nın kendilerine önce tahsis edilip ardından karardan vazgeçilmesi üzerine iktidara yüklendi. Babacan, “Duyuyor musun Beştepe? Bugün burası Demokrasi Meydanı. Biz dimdik ayaktayız. Demokrasi Meydanında miting yapmamız engellendi fakat bize her yer Demokrasi meydanı. DEVA’yı durduramayacaksınız. İstediğiniz kadar Valilikleri, Belediyeleri maşa olarak kullanın. Siz DEVA Partisini engellemeyi ancak rüyanızda görürsünüz” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİYİ KATLETTİNİZ”

Babacan, Demokrasi Meydanı üzerinden iktidarı eleştirmeye devam ederken, “Geldiğimiz noktada demokrasiyi bitirdiniz. Demokrasi mi kaldı?” dedi. Ali Babacan konuşmasına devam ederek şu ifadeleri kullandı; “Sayın Erdoğan duy burayı duy. Burası bugün demokrasi meydanı. Siz memlekette demokrasi bırakmadınız, demokrasiyi katlettiniz. Demokrasi mi kaldı?”

“DIŞINIZ KALAYLI İÇİNİZ VAYVAYLI”

“Sizin dışınız kalaylı içiniz vayvaylı olabilir. Çok şükür bizim içimiz dışımız bir. Bizim özümüz bir sözümüz bir. Bizim içimizde kalaylı dışımızda kalaylı.”

"DEVA GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR"

Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Duy, Gaziantep'i dinle. Krizlerin ortağı Bahçeli'yi de yanına al! Gaziantep ne diyor? Yeter artık diyor. Demokrasi, atılım diyor. Tüm Türkiye artık değişimin vakti geldi diyor. Bak Gaziantep'e, DEVA gümbür gümbür geliyor. Yurdun dört bir yanında iktidara yürüyoruz, emaneti teslim almaya geliyoruz. Seçim günü hep beraber mührü damgaya vuracağız. Tüm barajları yıkacağız. Hep beraber başaracağız! Milletin vicdanına güveniyorum. Daha önce yaptık yine yaparız; daha önce yaptık daha iyisini yaparız.

Biz buradayız, iktidardakiler nerede? Sabah akşam hikâye anlatıyorlar. Bırak hikâyeyi marul olmuş 10 lira ya! Pazarda tane ile meyve sebze satılıyor. Etiketlere yarım kilo fiyatı yazılıyor ya! Ekonomiyi batırdınız batırdınız. Bir yandan da ülke sınırlarını kevgire döndürdünüz! Milyonlarca insanı hesapsız, kitapsız sınırlardan bu ülkeye aldınız. Her yerden geliyorlar. Gelmeye de devam ediyorlar. Daha geçen aylarda binlerce Afgan Türkiye'ye giriş yaptı. Hepsi erkek, hepsi genç. Hükümete soruyorum; siz ya bu ülkenin Hudut güvenliğini sağlayamıyorsunuz ya da Amerika ile anlaşıp Taliban'dan kaçanları Türkiye'ye yığıyorsunuz. Hangisi doğru?

"FAİZİ DE ENFLASYONU DA PATLATTIN"

2018'de yetkiyi bana verin faiz de enflasyon da düşecek demedin mi? İkisini de patlattın! 4 yıl oldu. Aklına gelip de yapamadığı hiçbir şey yok, tek imzayla yapıyor. Karneyi koyalım ortaya. O karnede hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, derin yoksulluk, işsizlik var. 

"ERDOĞAN KENDİNİ BEŞTEPE'YE HAPSETTİ"

Sayın Erdoğan artık sokağı görmüyor. Kendini Beştepe'ye hapsetti. Gördüğü tek fatura, tek komşusu yok. Vatandaşın anası ağlıyor ya. Haberi yok. Adana'dasın, atla gel Antep'e, sokaklarda bir tur atalım.

Bunlar bazılarının varlığına varlık kattılar. Memleketi eski karne günlerine döndürdüler! Kurtuluş Savaşı günlerindeki yokluğa mı geri dönüyoruz? Siz bu insanları savaş günlerinin yokluğuna mahkûm ediyorsunuz; sonra sabredin, şükredin diyorsunuz! Bu ülkeyi bu hale siz düşürdünüz! Ortada Beştepe yapımı 'yerli ve milli' bir kriz var. Ama bunlar esnafı suçlu göstermeye çalışıyorlar. Fahiş etiketlerle mücadele edeceğiz diyorlar, sen önce kendinle mücadele et. Enflasyonun sebebi sensin.

"BAHÇELİ 2001 KRİZİNDE DE HÜKÜMETE ORTAKTI"

Bir yanında her konuşmasında öfke nöbeti geçiren, hakaret etmeden konuşamayan krizlerin ortağı Bahçeli, diğer yanında 28 Şubatçı Perinçek var. 3'ü kafa kafaya verdi adalet, dış politika, sığınmacı, eğitim krizi her krizi çıkardılar.

Bahçeli 2001 krizinde de hükümete ortaktı. Bankaları batırdılar, esnafı borca gömdüler. Yazar kasa fırlatıldığında Bahçeli'nin ofisi o binadaydı.

"200 LİRA TEDAVÜLE ÇIKTIĞINDA 123 DOLARDI, BUGÜN 12,5 DOLAR"

“Paramızı pul ettiler, pul. Şu para var ya, şu para 200 lira. Demokrasimizi de ekonomimizi de güçlendirdiğimiz dönemde tedavüle çıkmıştı. O günkü değeri 123 dolardı. Bugün kaç dolar? 12,5 dolar. Hiçe döndü, pula döndü. Memleketi düşürdükleri durumun özeti bu.”

"ÜLKEMİZİ ÖFKEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

“Ülkemizi asla öfkeye teslim etmeyeceğiz Türkiye’yi barışın, huzurun, özgürlüğün limanına sağ salim yanaştıracağız. Haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik son bulacak. Ayrımcılık, torpil son bulacak. Kamuda mülakatı kaldırıp atacağız. Adaleti biz tesis edeceğiz.”

"GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM’E GEÇECEĞİZ"

“Hukuku biz ayağa kaldıracağız. Demokrasimizi biz yükselteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçeceğiz. Bu pahalılık, bu yoksulluk, bu baskı dönemi bitecek. Özgür ve zengin bir ülke olacağız.”

"DEVA PARTİSİ VARSA UMUT VARDIR"

“Sakın unutmayın kardeşlerim. DEVA Partisi varsa umut vardır. DEVA Partisi varsa adalet vardır. Güven bizde. Çözüm bizde. Anahtar bizde. Türkiye’nin demokrasi maratonunu hep beraber koşacağız. Yerle bir ettikleri demokrasimizi hep beraber ayağa kaldıracağız. Umudu hep beraber yükselteceğiz. Heyecanımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Bu iş çözülecek. Az kaldı.”