Van Büyükşehir Belediyesi hakkında iddia edilen konserde ‘Katil İsrail Bayrağı Açıldı’ haberlerine yalanlama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada “Belediyemizi karalama, kara propaganda kamuoyunu yanıltıcı" olduğu vurgulandı.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Yalan ve kara  propaganda’ haberini yayımlayan söz konusu medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi.

Açıklama şöyle; 

"Son iki gün içinde bazı haber sitelerinde Van Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili asılsız, kamuoyunu yanıltıcı, yalan haberler yer almıştır.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenlendiği iddia edilen Konserde Katil İsrail Bayrağı açıldı’ haberlerinin tamam gerçek dışıdır.

Belediyemizin yönetime geldiği günden bu yana habere konu olan hiçbir etkinlik ve konser düzenlenmemiştir.

31 Mart yerel seçimlerinde 14 Belediyenin tamamını kazanan, Kayyım politikalarına gerekli cevabı veren halkımızın iradesi karalanmaya çalışılmaktadır.

İsrail tarafından Gazze katliamının başladığı günden bu yana İsrail’le her türlü ticari ilişki yürüten kesimlere ilişkin her hangi bir haber yayınlamayan, basın etik kurallarına uymayan, iktidara yakın basın kuruluşları yalan haberlerle belediyemizi karalanmaya çalışmaktadır."

SUÇ DUYURUSU YAPILAN BASIN KURULUŞLARI

Van Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında AKP’ye yakın Sabah Gazetesi’nin ilk haberi yayınladığı ve sonrasında kaldırdığı ifade edilirken, yine AKP’ye yakın sırasıyla; Mynet, Günebakış, Yeni Akit, Karaman Postası, bir kaç youtube sayfası ile Diriliş Postası Gazetesi'nin instagram sayfaları gibi medyaların haberi yayınladığı kaydedildi. 

Açıklamada, ayrıca "Van Büyükşehir Belediyesi'ni karalamak için yalan ve kara  propaganda yürüten basın yayın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunup gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.