Yeşil Sol Parti'nin 49 kişilik Kurucular Kurulu tarafından yapılan toplantıda, partinin eş sözcüleri olarak Ahmet Asena ve Didem Betül Göçer görevlendirildi. MYK ve Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi.

Evrensel'in haberine göre; Parti tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Emek ve Özgürlük İttifakının ve HDP’nin seçimlere girmesi sürecinde demokratik görevimizi yerine getirdikten sonra politik mücadeledeki bağımsız ve özgün yerimizi tekrar alıyoruz.

Ülkemizdeki adaletsizlikler, merkeziyetçi ve otoriter yönetim anlayışları karşısında demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerimizi bir kez daha yükselteceğiz. Bu yeni yolculuğu tek başımıza değil toplumsal muhalefetin bütün bileşenleriyle birlikte sürdürmek istiyoruz. Tek adam rejimine karşı ortak mücadelenin örgütlenmesini acil bir görev olarak görüyoruz."

Yargıtay, Yeşil Sol Parti'nin isminin kısaltması olan "HEDEP"in daha önce kapatılan Halkların Demokrasi Partisinin kısaltması "HADEP"e benzemesi gerekçesiyle değişikliği reddetmişti. Bunun üzerine parti isminin yeni kısaltması “HEDEP” yerine “DEM Parti" olarak değiştirilmişti.