CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Çukurova Havalimanı'na davet edilmemelerine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

"AKP'nin bitiremediği projeler arasında 13 yılda yılan hikayesine dönen tarihi ile rekor kıran Çukurova Havalimanı bugün nihayet açıldı" diyen Kış, "Kentimizin geleceği adına gecikmiş de olsa böylesine önemli bir projenin açılışı, Mersin ve bölgemiz için hayırlı olsun" dedi.

"Birlik ve Beraberliğe Gölge Düşürdü"

Açılışa davet edilmemelerinin Mersin'in iradesini yok saymak olduğunun altını çizen Kış şunları söyledi:

"Her şeyden önce hem Mersin Milletvekili olarak, hem de TBMM Ulaştırma Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak bu davetin yapılmamış olmasını, açık ve net olarak AKP iktidarının ayrımcılık politikasının bir örneği olarak tarihe geçeceğini vurgulamak isterim. AKP'nin bu tutumu, Mersin'de her zaman sağlamaya çalıştığımız birlik, beraberlik ve barış iklimine gölge düşüren bir yaklaşım olmuştur."

"Bitirilmeyen İşlerin Takipçisi Olacağız"

Son bir yıl içinde, TBMM başta olmak üzere verdikleri mücadelenin sonucunu aldıklarını belirten Kış, "Verilen sözlerin tutulması için verdiğimiz çabaların meyvesini aldık. Ancak bu süreçte Mersin'in seçilmiş milletvekillerinin açılışa davet edilmemesi kabul edilemez" dedi.

Mersinlilere hitap ederek açıklamasını sonlandıran Kış, "Çukurova Havalimanı da bizim, Mersin de bizim. Bundan sonra Mersinimize söz verilip bitirilmeyen, yarım bırakılan bütün projelerin takipçisi olacağız ve hizmete girmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.