BUGÜN DÜNÜN AYNISI DEĞİL ,YARINDA BUGÜNÜN AYNISI OLMAYACAK

Şair Ahmet Telli; ”Sevgili arkadaşlar hayat durmadan değişiyor bugün dünün aynısı değil yarında bugünün aynısı olmayacak. Hayat nasıl değişiyorsa şiirde bir biçimde değişiyor değişmezse korkarım bir öge olarak kalır bu yüzden geçmişi geçmişteki o  mücadeleyi örgütleyen buluşturan sanat pratikleri diyelim ki Ankara As Tiyatrosunda Pir sultan oynuyordu bir Anarşistin oynuyordu. Vesaire bugün şiir başka kelimeler bulmak durumunda, başka formlar,başka biçimler bulmak durumunda bu bakımdan hayatın karşılığını aramak durumunda şiir. Bu yüzdende geçmişin bir benzerini değil galiba biz bugün ne yazamıyor ona bakmak durumundayız. Şiirde değişti çünkü şiir bir eskisi gibi anlatmıyor artık ,hikaye anlatmıyor artık bize ne yapıyor peki bize sorular sormayı öğretiyor. Sorular sormayı mesela sizin bu sorduğunuz soru bence önemli bir soru sanat çünkü sadece anlatmaz bize sorular sordurur sorular sorduruyorsa o sanattır artık.

İşte oyüzden diyorumki düz yazı olarak düşünürsek yağmur ve bir Dev Genç bildirisi o coşkuyu bir imge olarak bir imaj olarak zihnimizde bir fotoğraf olarak yansıtabiliyorsan bu kitaplara girmeyen yeni yazdığım bir şiir zihnimizde bir fotoğraf canlanıyorsa o zaman bu nasıl oluyor yahu demek durumunda oluyorsunuz yada duygulanıyorsunuz. İçe işleyen içe başka türlü işleyen geçmişte  doğrudan doğruya cümleyi dramatik olarak söylüyorum. Bugün sorular sorarak ve hissettirerek daha doğrusu sektirerek yapıyor bu işi. Sanat sevgi kırbacıdır hani sadece akıl erkektir sadece akıl erkektir oyüzden burjuva akıllı bir sınıftır. Onu dişileştiren şey ise sezgidir. Sezgi  dişil akıldır oyüzden akıl savaşçıdır erkektir çünkü. Sezgi dişidir ve barışçıldır Savaşa karşıdır. Yarın öbürgün 1 Eylül Dünya barış günü var neden acaba majör söyleyişler erkek söyleyişlerdir de daha buruk söyleyişler dişi söyleyişlerdir. Bu yüzden biz bunu düşünmeliyiz ve kadın mücadelesininde burada alttan alta çok daha kalıcı çok daha sezgileri biçimlendirici bir mücadele olduğunu düşünüyorum.

ŞİİR PAZAR KARŞISINDA HALA KENDİNİ KORUYOR.

Müzik bir meta sanatıdır küçümsemiyorum ama şiir metaya dönüştürülemez. Kitapçılara girerseniz şiir raflarının daha az olduğunu görürsünüz bu şiire yapılan bir haksızlık değil tam tersine ticaret yani para şiiri satın alamıyor hala ve bu güzel bir şeydir. Demekki parayla satın alınamayan bir şeydir şiir bunu gösterir şiire haksızlık değil şiir pazar karşısında hala kendini koruyor demektir öyle düşünüyorum.”