Haber: Ahmet ÜNSAL/Manisa

Fabrika sahibi ekonomik dar boğazı gerekçe göstererek Akhisar’da bulunan üç fabrikasından birisinin kapısına kilit vurdu. 


Sendikal hak mücadelesi dolayısıyla işlerinden olan işçiler çıkarıldıkları fabrika önünde DİSK Örgütlenme Sorumlu Bahadır Derin, işçilerin haklarının kazanımı ve yeniden işe alınmalarıyla ilgili hukuksal mücadelelerinde işçilerin yanında olacaklarını belirtti.
   
İŞÇİLER SENDİKAL MÜCADALENİN DÜĞMESİNE 4 AY ÖNCE BASTI

 Akhisar’ın çeşitli köylerindeki kişilerden oluşan kadınlı-erkekli işçiler aldıkları 17 bin 02 TL ücretin yeterli olmadığını defalarca usta başılar aracılığı ile çalıştıkları fabrika sahibine iletmelerine karşın bir ses çıkmaması üzerine işyerine Sendika sokmak için kolları sıvadılar.


4 Ay önce Disk Tekstil Sendikası ile irtibata geçerek fabrikada çalışan 307’nin sendika çatısı altına girmek üzere çalışmalar başladı.
İşyerine sendika gireceğini haber alan sanayici işçilere göz dağı vermek için 19 kişiyi işten çıkarttı.İşçiler arkadaşlarının işten çıkartılmasının ardından geri adım atmayarak sendikal hakları mücadelesini sürdürdü. 
  
İŞTEN ÇIKARTILAN İŞÇİLER FABRİKA ÖNÜNDE AYRILMADI

DİSK Örgütlenme Sorumlu Bahadır Derin,işten çıkartılan işçilerle ilgili olarak hukuksal mücadeleye başlamasıyla birlikte Tekstil Fabrikası sahibi bugün de ekonomik dar boğazı gerekçe göstererek fabrikada üretimi durdurup fabrikanın kapısına kilit vurup işçileri işten çıkarttı.

 Asgari ücret yerine 30 bin ve üzerinde ücret almaları gerektiğini dile getiren işçiler, işten çıkartıldıkları fabrika önünden toplanarak patronlarına seslendi. 
   
“BURAYI KAPATMALARIN SEBEBİ SENDİKA BURAYA GİRMESİN. İNSANLAR 17 BİN LİRAYA ÇALIŞMAK ZORUNDA KALSIN. KÖLELİK SİSTEMİ DEVAM ETSİN İSTEDİKLERİ BU”

DİSK Örgütlenme Sorumlu Bahadır Derin, işçilere işverenin kendilerini işten çıkartmış olmasına karşın her hangi bir haklarının ortadan kalkmadığını tam aksine kıdeminizi, kuruşuna kadar alabilecekleri gibi yeniden işe dönmeleri yönünde birlikte hukuksal mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.
 

Derin, işçilere yönelik yaptığı konuşmasında ise; “Sevgili patronunuz ben kaza yaptıktan sonra dersimi aldım dedi. Gördük ki dersi falan almamış. Bu kadar insanı bir dakika ekmeği ile oynayarak işten çıkartmıştır. Sizleri işten çıkartsa bile dava edeceğiz. Burayı kapatmaların sebebi sendika buraya girmesin.İnsanlar 17 bin liraya çalışmak zorunda kalsın. Kölelik sistemi devam etsin istedikleri bu. Fabrikayı kapatacaklarını zaten biliyorduk.Göz dağı vermek için işten çıkartmaları devreye koydular. Ordu‘da Lüleburgaz’da da işten çıkartmalar başladı. Biz avukatlarımızı devreye soktuk hepinizin de işe geri dönüşünü isteyeceğiz duyuyon mu Mehmet Kaya bu fabrikaya sendika girecek” sözleriyle birlikte fabrika önünde toplanan işçiler alkışlarla destekledi..