Deprem bölgesi Şanlıurfa'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Bozova, Karaköprü ve Hilvan ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki bir köprü sel nedeniyle çöktü.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Küçük Ördek Mahallesi’nde bulunan köprü, sel sularına dayanamayarak yıkıldı. O anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Bu arada, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, kentte yaşanan sel felaketine ilişkin “Burada su dolu. Sabahtan beri hem valilik hem AFAD hem de belediye burada iki tane motoru çalıştıramıyor. Bu memlekette iki tane su pompası yok. Suyun altında araçlar var. Her yer tıkalı. Bunun altında insanlar var” dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, depremin ardından yaşanan sel felaketine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Aydınlık, şunları söyledi:

“Burada su dolu. Sabahtan beri hem valilik hem AFAD hem de belediye burada iki tane motoru çalıştıramıyor. Bu memlekette iki tane su pompası yok. Suyun altında araçlar var. Her yer tıkalı. Bunun altında insanlar var. Hala belediye, valilik, AFAD iki tane motor bulup burada çalıştıramadı. İktidarınızda yere girsin. Bu memlekette iki tane motor bulamıyorsanız; yere girsin bu belediye de bu AFAD da. İnsanlar altında sabahtan beri dört tane motor bulamıyorlar. 30 tane motor alın burada çalıştırın. Yok mu bu memlekette?”