Haber: Av. Elifsu Dilek Şen

Fazıl Say, “Benjamin Sönmez Festivalinde çalmayı bir görev olarak gördüğünü eğer yaşasaydı Benjamin Sönmez’in Festivali düzenleyeceğini” söyledi.

Konserlere büyük kitleler halinde katılım sağlandığı görüldü. Öyle ki Fazıl Say konserine giremeyen birçok kişi kapıdan dönmek zorunda kaldı. Telmessos antik tiyatroda konser izleme atalarımızın binlerce yıldır devam ettirdiği gösterilerin devamı niteliğindeydi. Tekrar birlikte olmanın ve Benjamin Sönmez’i anarken müziğin birleştirici gücü ortaya çıktı.

Sevilen bestelerini seslendiren Say’a, etkinliğin ikinci bölümünde viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil eşlik etti. Konser öncesi konuşan Fazıl Say, “Benyamin Sönmez’in anısına Fethiye’de olmak sanatçıların görevi. Benyamin, çok genç yaşta hayatını kaybeden bir sanatçıdır. Bugün yaşasaydı dünyanın pek çok yerinde Türkiye’yi temsil eden bir sanatçı olacağı kuşkusuzdu” ifadelerini kullandı.

Fatma Nil Sönmez çok genç yaşlarda yitirdiği oğlunun hayallerini gerçekleştirmek için yıllardır büyük bir başarıyla Benyamin Sönmez Müzik Festivalini devam ettiriyor. Filiz Almalı, Kayaköy’de Misafirevi’nin sahibi ve festival için Fatma Nil Sönmez’in yanında duran ve festival için çalışan bir kişilik. Güneybatıda ne zaman güzel işler yapılsa özellikle Filiz Almalı ismini görmek mümkün.

Filiz Almalı, Kayaköy’de tüm yıkıntıların dibinde oturmuş gidenleri ve gelenleri ağırlayan bir kadın. Yıkıntılar arasında Benyamin Sönmez’in anılmasında önemli rol oynayan simalardan bir kişilik.

Benyamin sönmez tüm Fethiye sokaklarında hissedildi ve Fethiye klasik müzikli günler özlemini giderdi.

Benjamin Sönmez viyolenseliyle Fethiyede’ydi