Cumhuriyet Halk Partisi’ni yurttaş haberci olarak uzun süredir takip ediyorum. CHP’de herkes fikrini en sert biçimde dile getirebiliyor. Sonra partisi için mücadeleye devam ediyor. Ancak yandaş medya ve krizden beslenen bazı tipler, bu durumu sanki bir bölünme varmış gibi değerlendiriyor. Tam burada yanılgı başlıyor. Demokrasiyi yaşatmanın bazı zorlukları vardır. Bunu kendi partisinde ve yaşamında içselleştirmeyenler, her farklı fikir savunulduğunda CHP’nin içi çok karışıkmış zannediyor. Aslında CHP içinde çok büyük sorunlar yok. Yönetici zafiyetleri, kampanyanın sağlıklı örülememesi, milletvekili listelerinden dolayı örgütlerin ve aktif üyelerin tam anlamıyla sahada çalış(a)mamaları gibi yapısal sorunları var.
Milletvekillerinin ön seçim ile seçilmesi çok ciddi bir hareketlenmeye neden olabilirdi. İttifaklardan ve üye yapısından dolayı bu yapılmadığı gerekçe gösterilse bile listeler hazırlanmadan önce il ve ilçe başkanlıklarının yapmış olduğu temayül listelerine sadık kalınması yeterli olabilirdi. 
Örgütün en önemli organlarından biri olan Parti Meclisi sağlıklı bir seçim süreci geçirilmesi için yetkileri arttırılıp sahaya sürülebilirdi. Ancak tüm organlar yok sayılarak bir milletvekili listesi belirlendi. Ülkenin demokratikleşmesi ve bununla birlikte normalleşmesi konusunda ittifak ve içindeki partiler önemliydi. Ancak ittifaklardan önerilen isimlere dair seçim bölgesinde yaşamış olması ve siyaset yapması şartı getirilebilirdi. Böylelikle seçim bölgesinde her ilçesinin temsiliyeti göz önüne alınabilirdi. 
Seçim sürecinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş dışında hiçbir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı sahada göremedik. Ankara ve İstanbul dışında ilçe belediye başkanları ve örgüt olmasa, bu oranların daha altında bir sonuç alınacağı ortada. Büyükşehir Belediye Başkanları’nın bir kısmı yalnızca Kemal Kılıçdaroğlu’nu havalimanlarında karşılamak için odalarından çıktılar! Bu konu yerel seçim adayları belirlenirken dikkate alınmalıdır. 
Bunları çözmeden toplumun CHP önyargısını kırmak kolay değil. CHP yöneticileri bu sorunu çözdükleri ölçüde başarılı olamamaları konusunda hiçbir engel yok. Bunu çözme başarısını gösterdikten sonrası yerel seçimler ve zafer…