Siyaset

CHP'den Fıstık Mitingi: Çare iktidara ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmekte

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziantep'teki Fıstık Mitingi'nde, "Çare iktidara ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmektedir" diye konuştu.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, tematik mitinglerine bugün Gaziantep'teki Fıstık Mitingi ile devam etti.

Tarım ülkelerinde beklenenin, çiftçilerin çocuklarının da çiftçilik yapması ve toprak sahibi olması olduğunu vurgulayan Özel, "Bu iktidar çiftçiyi topraktan kopardı. Bugün çiftçilik yapan 4 gençten 3'ü iş bulursam büyükşehre giderim diyorsa işte sorun buradadır" diye konuştu.

Özel, ürettiği ürünü toprağa döken çiftçinin tepkisine dikkat çekerken, "Bu tepki siyasi değil, insani bir tepkidir, vicdani bir tepkidir" dedi ve ekledi:

"Bu Siyasi Değil, Vicdani Bir Tepki"

"Hani Tayyip Bey, Devlet Bey her sorunda bir beka sorunu icat ediyorsunuz ya, siz gelmeden önce kendi kendine yeten bir ülke buğdayı bile ithal ediyorsa, bugün fıstık üreticisi bırakın geçinmeyi hacizle karşı karşıya kalıyorsa bu siyasi değil, vicdani bir tepkidir" dedi.

Özel, "Çare iktidara ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmektedir" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Buradan iktidara sesleniyorum. Bir avuç aracıyı, bir avuç taciri korumayı bırakın. Derdi sen çekeceksin, parayı başkası kazanacak. Yok öyle yağma. Yazıklar olsun böyle düzene, yazıklar olsun."

Geçen Yıl 4 Kilosu, Bu Yılın 10 Kilosuna Denk

Geçen yıl 4 kilo fıstık satıp 1 işçinin yevmiyesinin ödendiğini, bu yıl ise 10 kilo ile aynı yevmiyenin ancak karşılandığını belirten Özel, mitingi de bu yüzden düzenlediğini söyledi.

Özgür Özel konuşmasında çözüm önerilerine de değinerek şu ifadeleri kullandı:

"İktidar olduğumuzda Toprak Mahsulleri Ofisi, Gaziantep'te fıstık almak zorundadır. TMO, fıstık alacak. Fıstıkta derhal taban fiyat uygulamasına geçeceğiz. 

Artan sıcaklar, fıstıkta verimi düşürüyor. Sulama zaruri hale geldi. Fıstığın sulanması için projelerin başlatılması lazımdır."

Erdoğan'ın gündemi saptırmak istediğini söyleyen Özel, "Buradan hem Erdoğan'ı hem Bahçeli'yi hem de kendini muhalefetten gören milletin derdini görmeyen sığ siyasi kavgalar isteyenleri uyarıyorum. Sizin sahte gündeminize takılıp Antepli fıstıkçıyı yalnız bırakmayacağım. Benim derdim 12 bin 500 liraya geçinmek zorunda olan emeklidir." dedi.

"Dostlar Alışverişte Görsün Diye Birbirlerini Yiyorlar"

Ayrıca Özel siyasilerin çözüm üretmekten uzak olduklarını şu sözlerle aktardı:

"17-25 diye bir tane takvim bulmuş, arkadan gösteriyor onu tehdit ediyor. Öbürü kararname çıkarırken öbürünü tehdit ediyor. Dostlar alışverişte görsün diye birbirlerini yiyorlar. Ama milleti açlığa, yokluğa, sefalete, işsizliğe terk ediyorlar. 

Bundan sonra Tayyip Bey'e ses duyurmaya çalışmak yok. Duymuyor, duymadı, duymayacak. Biz gücümüzü kendimizden, fıstık tarlalarımızdaki alınterimizden, biz gücümüzü fabrikalardan tarlalardan alıyoruz. Hep beraber kazanacağız."