Aksaray'da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan  C.E.S.'in soruşturma aşamasında yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı. Anne ve cinsel istismara maruz kalan kız çocuğu can güvenlikleri olmaması nedeniyle Aksaray’dan kaçmak zorunda kalmışlardı. Tüm bunlara rağmen savcılık ise somut bir adım atmamış ve avukatların tüm taleplerini reddetmişti. Son olarak cinsel istismar faili erkeğin Ocak ayında Yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Konuya ilişkin konuşan avukat Çağrı Ayhan Şenel, "Tutuklama bir tedbir ve tam da bu durumlar için var ancak mahkeme ısrarla sanığın tutuklanması talebimizi reddederek hem kanuna aykırı davranmış oldu hem de maddi gerçeğin ortaya çıkmasına engel olundu" dedi.

"SANIĞIN KAÇMA ŞÜPHESİ OLDUĞUNU DEFALARCA DİLE GETİRDİK"

Cinsel istismar faili C.E.S. hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıkartılması için Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden başvuran anne ve çocuğun avukatı Çağrı Ayhan Şenel, "Gerek soruşturma aşamasında gerekse dava açıldıktan sonra sanığın kaçma şüphesi olduğunu defalarca dile getirmemize rağmen savcılık ve mahkeme tutuklama taleplerimizi reddetti; adli kontrol bile uygulamadı. Yine bizim talebimiz doğrultusunda gelen emniyet kayıtlarına göre sanık Ocak ayında yurtdışına çıkmış ve geri dönmemiş. Daha öncesinde hiçbir giriş çıkışının olmaması da sanığın suçlama nedeniyle kaçmış olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Tutuklama bir tedbir ve tam da bu durumlar için var ancak mahkeme ısrarla sanığın tutuklanması talebimizi reddederek hem kanuna aykırı davranmış oldu hem de maddi gerçeğin ortaya çıkmasına engel olundu" dedi.

NE OLMUŞTU?

Annesine ve kendisine şiddet uygulayan, alkol kullandığı günlerde üvey kızından cinsel istismara yönelik eylemlerde bulunarak hem annesini hem de kendisini “”Ölümünüz benim elimden olacak, cezaevine girersem sizi öldürürüm” diyerek tehdit eden üvey baba C.E.S ile ilgili savcılık; annenin ve çocuğun şikayeti üzerine soruşturma başlatmıştı. Aksaray’dan kaçmak zorunda kalarak şikayetleri neticesinde açılan soruşturma dosyası önce yetkisizlik kararıyla ile Aksaray’a gönderildi. Daha sonra Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli C.E.S’nin ifadesini alıp ardından da serbest bıraktı. Hakkında; çocuğun cinsel istismarı, kasten yaralama, tehdit ve kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçlamaları olan biri hakkında savcılık adli kontrol tedbirinin uygulanmasına dahi karar vermedi. Bu süreçte anne ve kız çocuğu can güvenlikleri olmaması gerekçesiyle kaçtılar. Ardından anne ve çocuk devlet koruması altına alındı.