Haber: Serap Cömeroğlu İşcan


Tekirdağ Malkara'da,  8 Eylül Pazar günü hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki S.Y'nin darp edilerek, beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti.Cinsel istismar şüphesi kapsamında DNA örnekleri alınan S.Y'nin Adli Tıp Raporu'nda  istismara uğradığı belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada güncelleyerek bebeğin entübe edildiğini açıkladı.


Anne dahil  olmak üzere toplam 5 kişi tutuklandı.Tutuklular arasında 18 yaşın altındaki iki komşu çocuğu da yer alıyor. 

 Konuya ilişkin açıklamada bulunan Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, anne B.Y'nin durumun farkında olmasına rağmen bebeği 3 gün boyunca hastaneye götürmediği ve istismar bulgularını, delilleri adli makamlarla paylaşmayarak gizleme durumunun söz konusu olduğunu kaydetti.

Cinsel istismarın adli tıp raporuyla kesinleştiğini  ve dosya içerisinde yer aldığını belirten Gürcün, 18 yaşın altındaki iki kişinin  tutuklanma  nedenleri arasında istismar olduğunu vurguladı.


Adli makamların, savcılığın titizlikle çalıştıklarını, sürecin öncesine ilişkin ayrıntılı tahkikat yürütüldüğünü aktaran Gürcün, 5 yaşındaki diğer çocuğun da olaydan sonra adli makamların kararı ile koruma altına alındığını söyledi.

Mağdur bebeğin durumunun stabil olduğuna ilişkin bilgi aldığını dile getiren Gürcün, şunları kaydetti: " Çocuğumuzun yaşadıkları, hepimizi derinden sarsmıştır. Öncelikle, mağdur çocuğumuza acil şifalar diliyor, ilk andan bu yana hukuki süreci takip ettiğimizin altını çiziyoruz.

Çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyümesi, her türlü istismardan korunması ve haklarının en güçlü şekilde savunulması, toplum olarak hepimizin öncelikli sorumluluğudur. Bu bağlamda, yaşanan olaya ilişkin tüm hukuki süreçlerin yakın takipçisi olacağımızı önemle belirtmek isteriz"